Ένα μεγάλο φεστιβάλ πόλης έρχεται στην Αθήνα τον Μάιο 

Date:

Share post:

Mετά από δύο δύσκολα χρόνια, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων σε μια προσπάθεια στήριξης και ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας διοργανώνει για πρώτη φορά το ανοιχτό φεστιβάλ πόλης This is Athens City Festival και καλεί κατοίκους και επισκέπτες να εξερευνήσουν την Αθήνα καθόλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αλλά και της συνεργασίας του Δήμου με τους δημιουργικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης, προέκυψε η επιτακτική ανάγκη της τόνωσης της αθηναϊκής αγοράς. Ακούγοντας τις ανάγκες φορέων και οργανισμών ο Δήμος Αθηναίων πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του This is Athens City Festival, μιας μεγάλης ανοιξιάτικης γιορτής για την πόλη. 

Το φεστιβάλ, που φιλοξενεί εκδηλώσεις εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, χωρίζεται σε τέσσερις θεματικούς άξονες: Εκθέσεις, γαστρονομία, ψυχαγωγία και δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους (outdoor athens).  

Για τέσσερις εβδομάδες αθηναϊκά μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και επιχειρήσεις καλωσορίζουν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης με ξεχωριστές δράσεις. Εκθέσεις περιοδικές και μόνιμες, θεματικές διαδρομές με τα πόδια ή με ποδήλατο, αθλητικές δράσεις, βραδιές γαστρονομίας, συναυλίες και πάρτυ, καθώς και δράσεις αποκλειστικά για παιδιά θα μας περιμένουν όλο τον Μάιο στην Αθήνα.

Tο This is Athens City Festival είναι μια διοργάνωση του This is Athens του επίσημου οδηγού για την προβολή της πόλης στο εξωτερικό.

Ανοιχτή πρόσκληση για το This is Athens City Festival 

Με στόχο να εντάξουν τις προγραμματισμένες δράσεις τους στο πρόγραμμα του φεστιβάλ η ΕΑΤΑ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις επιχειρήσεις, τις ενώσεις επιχειρήσεων, τους συλλογικούς φορείς και τα ιδρύματα της πρωτεύουσας, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον πολιτισμό να συμμετέχουν στο This is Athens City Festival προκειμένου να υποστηριχθούν και να ενταχθούν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, αλλά κυρίως να συνεισφέρουν στη δημιουργία μίας μεγάλης συλλογικής γιορτής της Αθήνας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content