Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και Skroutz: Αίθουσες ρομποτικής σε σχολεία

Date:

Share post:

Συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την επιστήμη, την εφευρετικότητα, τη δημιουργία και την εξερεύνηση, η Skroutz συνεργάστηκε με την  Ένωση «Μαζί για το Παιδί»,   δημιουργώντας τις “τάξεις του μέλλοντος” στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου. Μέσα από τις δύο νέες αίθουσες ρομποτικής, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη αλλά και σύγχρονες δεξιότητες. Με το βλέμμα στο μέλλον, η Skroutz και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», δίνουν στους μαθητές ακριτικών περιοχών πρόσβαση στον κόσμο της τεχνολογίας, κάνοντας πράξη τις πιο ανατρεπτικές ιδέες τους και δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους. 

Προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στην επιστήμη, η Skroutz και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εξόπλισαν τις τάξεις ρομποτικής μεkit WE DO2 και συλλογές spikeτης lego, laptops, ειδικά τραπέζια, καρέκλες, συρταριέρες αποθήκευσης και βιντεοπροβολείς.Καθώς το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης συνεργάζεται άμεσα με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οι νέες τάξεις ρομποτικής θα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Μέρος της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος, αποτελεί η παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο, ενώ οι νέες αίθουσες ρομποτικής προσφέρουν μοναδική ευκαιρία περαιτέρω άσκησης, με στόχο να μπορέσουν με τη σειρά τους, να διδάξουν τη ρομποτική σε μαθητές στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, το σχολείο θα προσφέρει τη δυνατότητα για επιπλέον επιμόρφωση εκπαιδευτικών από άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη δυνατότητα σε μαθήματα και παρουσιάσεις ρομποτικής από τους εκπαιδευτικούς σε μαθητές όμορων σχολείων. Τέλος, η αίθουσα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου, θα φιλοξενεί και τους μαθητές του γειτονικού 2ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου.

Μέσα από τη δημιουργία των δύο αιθουσών, υπολογίζεται σε βάθος πενταετίας, ότι η ρομποτική θα αποτελεί δεξιότητα για περίπου 1600 μαθητές στην περιοχή του Έβρου.

Η Θάλεια Γελαδάκη, Chief Marketing Officer της Skroutz, δήλωσε σχετικά: «Στη Skroutz πιστεύουμε πως η τεχνολογία είναι ένα από τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης και η πρόσβαση σε αυτή πρέπει να είναι παρέχεται απρόσκοπτα σε όλους. Οι ρομποτικές αίθουσες αποτελούν για εμάς ένα σημαντικό έργο που με τη βοήθεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έγινε πράξη με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας που επισκεφτήκαμε τις περιοχές της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας, λαμβάνοντας την πιο θερμή ανταπόκριση τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων».

Η Τατιάνα Μουλούλη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε:  «Η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί», βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση και στην Υγεία για τα παιδιά των Ακριτικών περιοχών». Χαιρόμαστε πολύ που η Skroutz ανταποκρίθηκε άμεσα στο όραμα μας να δημιουργήσουμε σχολικές αίθουσες ρομποτικής όπου τα παιδιά θα εκπαιδεύονται στην επιστήμη του μέλλοντος καλλιεργώντας παράλληλα γνώσεις και δεξιότητες».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Εθνικός Κλιματικός Νόμος και Ασφάλιση έναντι καταστροφικών Κινδύνων

Σε μια φάση αδιέξοδης ενεργειακής κρίσης -για την άμεση αντιμετώπιση της οποίας στην Ευρώπη φαίνεται να μην υπάρχουν...

Για δεύτερη χρονιά, η ΕΠΕ στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Σε εννέα νησιά εξετάστηκαν στο πνευμονολογικό ιατρείο συνολικά 290 άτομα, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

UNILEVER: Νέες αρχές για την εμπορία τροφίμων σε παιδιά

Η εταιρεία θα σταματήσει την προώθηση και τη διαφήμιση τροφίμων και αναψυκτικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή.