Έ.Κουντουρά: Ζήτησε από την Κομισιόν 5 μέτρα για την ενεργειακή κρίση

Date:

Share post:

Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ITRE,  ζήτησε άμεση ανάληψη δράσης από την Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με ουσιαστικά μέτρα ώστε η κρίση αυτή να μην εξελιχθεί σε βαθιά ανθρωπιστική σε όλη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την απάντηση της ΕΕ στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, παρουσίασε δέσμη προτάσεων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Η Έλενα Κουντουρά επέκρινε την Κομισιόν για τη λήψη αποσπασματικών μέχρι σήμερα ευρωπαϊκών μέτρων προστασίας των καταναλωτών απέναντι στις υπέρογκες αυξήσεις ρεύματος. Χαρακτήρισε αποτυχημένο και γεμάτο στρεβλώσεις και ατέλειες το σημερινό μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας και τόνισε ότι η ενεργειακή κρίση επιδεινώνεται και η λύση είναι «ο δημόσιος έλεγχος της ενέργειας, ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού στο οποίο επιβάλλεται να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση νοικοκυριά και επιχειρήσεις».Η Έλενα Κουντουρά με την παρέμβασή της ζήτησε από την αρμόδια Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον, την εφαρμογή από την Κομισιόν πέντε ουσιαστικών μέτρων:

  • Aνώτατο συντελεστή κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας 
  • Υποχρεωτικό ποσοστό σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
  • Αποσύνδεση της τιμής χονδρικής από το φυσικό αέριο
  • Προστασία των καταναλωτών απέναντι στις  ληστρικές ρήτρες αναπροσαρμογής 
  • Άμεση φορολόγηση  των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας
Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.