Έ.Κουντουρά: Ζήτησε από την Κομισιόν 5 μέτρα για την ενεργειακή κρίση

Date:

Share post:

Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ITRE,  ζήτησε άμεση ανάληψη δράσης από την Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με ουσιαστικά μέτρα ώστε η κρίση αυτή να μην εξελιχθεί σε βαθιά ανθρωπιστική σε όλη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την απάντηση της ΕΕ στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, παρουσίασε δέσμη προτάσεων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Η Έλενα Κουντουρά επέκρινε την Κομισιόν για τη λήψη αποσπασματικών μέχρι σήμερα ευρωπαϊκών μέτρων προστασίας των καταναλωτών απέναντι στις υπέρογκες αυξήσεις ρεύματος. Χαρακτήρισε αποτυχημένο και γεμάτο στρεβλώσεις και ατέλειες το σημερινό μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας και τόνισε ότι η ενεργειακή κρίση επιδεινώνεται και η λύση είναι «ο δημόσιος έλεγχος της ενέργειας, ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού στο οποίο επιβάλλεται να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση νοικοκυριά και επιχειρήσεις».Η Έλενα Κουντουρά με την παρέμβασή της ζήτησε από την αρμόδια Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον, την εφαρμογή από την Κομισιόν πέντε ουσιαστικών μέτρων:

  • Aνώτατο συντελεστή κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας 
  • Υποχρεωτικό ποσοστό σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
  • Αποσύνδεση της τιμής χονδρικής από το φυσικό αέριο
  • Προστασία των καταναλωτών απέναντι στις  ληστρικές ρήτρες αναπροσαρμογής 
  • Άμεση φορολόγηση  των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας
Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content