Έ.Kουντουρά: Ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ για τον βιώσιμο τουρισμό

Date:

Share post:

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη του  Πανεπιστημίου της Σεούλ, απηύθυνε ομιλία  στους φοιτητές και φοιτήτριες του πανεπιστημίου με θέμα τις  προκλήσεις και τις προτεραιότητες στο βιώσιμο τουρισμό, με τη σημερινή της ιδιότητα ως συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου TRAN και ως πρώην Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κορεατική πρωτεύουσα με την επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σεούλ Suh Soon-tak. 

Στην ομιλία της προς τους φοιτητές και φοιτήτριες, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σημαντικό ρόλο του τουρισμού ως επιταχυντή της ανάπτυξης και της ευημερίας των προορισμών και των τοπικών κοινωνιών, και επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης στρατηγικών στον τουρισμό σε εθνικό επίπεδο, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Επίσης, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων την υιοθέτηση  ψηφίσματος το 2021, στη βάση έκθεσης που η ίδια είχε προτείνει και εκπόνησε η Επιτροπή TRAN, για την κατάρτιση της πρώτης στρατηγικής της ΕΕ για τον βιώσιμο τουρισμό.  

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content