Ίδρυμα Vodafone: Η ιστοσελίδα “Bright Sky” και στα γαλλικά

Date:

Share post:

Η δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή “Bright Sky” που διατίθεται και στην Ελλάδα από το  Ίδρυμα Vodafone, με στόχο να συμβάλλει στην πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, είναι διαθέσιμη πλέον και στη γαλλική γλώσσα, εκτός από την ελληνική και την αγγλική. 

Το  “Bright Sky” με κεντρικό μήνυμα «Βγες από το silent mode», από την πρώτη μέρα λειτουργίας του στην Ελλάδα έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 19.500 website clicks και app downloads, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη ενημέρωσης, παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

«Το “Bright Sky” είναι ενεργό και έχει ήδη βοηθήσει ανθρώπους που βιώνουν κακοποιητικές καταστάσεις ή τους οικείους τους. Βάσει και των απολογιστικών στοιχείων, πιστεύουμε ότι αυτό το πρώτο βήμα της αναγνώρισης και παραδοχής ότι κάποιος βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον, αλλά και της αναζήτησης της κατάλληλης βοήθειας στη συνέχεια, αρχίζει να επιτυγχάνεται. Και για να δώσουμε τη δυνατότητα σε ακόμη μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να έχει πρόσβαση στο συμβουλευτικό περιεχόμενο της εφαρμογής, τόσο το app όσο και η αντίστοιχη ιστοσελίδα είναι πλέον διαθέσιμα και στα γαλλικά», ανέφερε σχετικά η Αλεξάνδρα Παπανικολάου Υπεύθυνη  του Ιδρύματος Vodafone.

Η εφαρμογή, η οποία είναι κρυπτογραφημένη στο κινητό τηλέφωνο, λειτουργεί υποστηρικτικά παρέχοντας ολοκληρωμένες συμβουλές, οδηγίες και πρακτικές λύσεις στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Οποιαδήποτε γυναίκα βιώνει κακοποίηση, αλλά και τα οικεία πρόσωπα εκείνων που έχουν γνώση του κακοποιητικού υπαρκτού περιβάλλοντος, μπορούν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, να προβούν στη σωστή λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση της κακοποιητικής κατάστασης. 

Η προσαρμογή της εφαρμογής στα ελληνικά δεδομένα υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία του ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, ενώ η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Μπορείτε να κατεβάσετε το “Bright Sky” από το Google Play και App Store ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.bright-sky.org.

Related articles

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

ΕΕΣ: Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, η Μαριάννα Λάτση για το φιλανθρωπικό της έργο.
Skip to content