Ίδρυμα Vodafone: Παιδιατρικός έλεγχος για παιδιά απομακρυσμένων περιοχών 

Date:

Share post:

Με κεντρικό μήνυμα «Πιο κοντά στην έγκαιρη διάγνωση, πιο δυνατοί!», το Ίδρυμα Vodafone εμπλουτίζει το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής και φέρνει δωρεάν προληπτικό παιδιατρικό έλεγχο, με στόχο να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές  της χώρας.

Σε πρώτο στάδιο, ο παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση της αναπτυξιακής προόδου των παιδιών, όπως μέτρηση και καταγραφή του ύψους, του βάρους και του δείκτη της μάζας σώματος. Έπειτα,  καταγράφεται ο εμβολιασμός τους, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, ιατρικού ιστορικού για κάθε παιδί. Βάσει αυτού, καθίσταται εύκολη η παροχή συμβουλών και συστάσεων από τον αγροτικό γιατρό της περιοχής σε περίπτωση που κάποια μέτρηση ή κάποιο περιστατικό χρήζει περαιτέρω παρακολούθησης. 

Σημείο εκκίνησης αυτής της νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Vodafone, που έρχεται να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των παιδιών των συγκεκριμένων περιοχών, είναι το γεγονός ότι η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για αυτά δεν είναι πάντοτε εύκολη ούτε δεδομένη.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone, αναφέρει: «Για όλους εμάς στο Ίδρυμα Vodafone, η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των κατοίκων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές σε υπηρεσίες υγείας είναι πρωταρχικό μέλημά μας. Φέτος συμπληρώνουμε 20 χρόνια δραστηριοποίησης στην Ελλάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που εντάσσουμε τον παιδιατρικό προληπτικό έλεγχο στο πρόγραμμα, στοχεύοντάς στην κάλυψη των βασικών αναγκών πρόληψης της υγείας των παιδιών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, συμβάλλοντας μέσα από το έργο μας στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας για όλους».

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται από το 2006, σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ενώ υπεύθυνη για την τεχνική υλοποίησή του είναι η εταιρεία Vidavo. Από το 2008 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 70.000 εξετάσεις, σε 100 απομακρυσμένα σημεία όλης της Ελλάδας. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΙΣΝ: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση PET/CT στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.)

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων είναι μία απεικονιστική εξέταση για τον εντοπισμό πλήθους παθήσεων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι εγκεφαλικές διαταραχές.

Η Πλαίσιο ενισχύει το έργο του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος

Με βασικό πυλώνα την προσφορά και την παροχή στήριξης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος αυτής της δέσμευσης της εταιρείας.

Demo: Δράση #WomenAt για τον Μάρτιο 

Οι γυναίκες της εταιρείας έχουν βήμα όλο τον Μάρτιο, για να μοιραστούν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες, τα εμπόδια αλλά και τις συμβουλές τους με τις νέες, σύγχρονες επαγγελματίες.

EEΣ: Τίμησε τις εθελόντριες όλων των Σωμάτων του για την προσφορά τους

Στα 146 χρόνια πορείας του ΕΕΣ οι εθελόντριες έχουν συνεισφέρει ώστε ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα να στέκεται δίπλα στην κοινωνία.