ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Date:

Share post:

Για 12η χρονιά, η ΑΒ Βασιλόπουλος απέδειξε μέσω της Ημέρας Εθελοντισμού ΑΒ, πως ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί! Με την αξία του εθελοντισμού αλλά και της προσφοράς να βρίσκεται διαχρονικά στο DNA της, οι εργαζόμενοι- εθελοντές της ΑΒ μαζί με πελάτες αλλά και φίλους της, έγιναν «ένα» σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, για καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία. Περισσότεροι από 6.500 ενεργοί εθελοντές έδωσαν την Κυριακή 29 Μαΐου τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν τη διαφορά και στον Εθελοντισμό, μα και στις ζωές των συνανθρώπων μας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας, οι δράσεις αγκάλιασαν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών και μοναδικών πράξεων φροντίδας. Ενδεικτικά: 

Στην Καλαμάτα, πάνω από 80 εργαζόμενοι των καταστημάτων ΑΒ ενώθηκαν σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, με τους Παλαίμαχους της Μαύρης Θύελλας, την ιστορική ομάδα της Καλαμάτας, αλλά και παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου. Τα έσοδα από τον αγώνα διατέθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Στο Κερατσίνι, από την άλλη, οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τον δήμο, την πυροσβεστική και την ομάδα προσκοπίνων της περιοχής προχώρησαν σε μία περιβαλλοντική δράση και συγκεκριμένα σε δεντροφύτευση στο Πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» στον λόφο Σελεπίτσαρι.

Στα κεντρικά γραφεία της ΑΒ Βασιλόπουλος, διοργανώθηκε ένα μοναδικό Φεστιβάλ Εθελοντισμού. Σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εthelon, οι εθελοντές και οι μικροί φίλοι της ΑΒ ετοίμασαν activity kits με υλικά ζωγραφικής, τα οποία θα διανεμηθούν σε ΜΚΟ που στηρίζουν παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη. Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν είδη ανάγκης για 4 ακόμη ΜΚΟ (Κέντρο Ειδικών Ατόμων «ΚΕΑ – ΧΑΡΑ», Stray Gerakas – Justice for Animals, ΠΕΜΦΗ και ΛΥΡΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ) για να στηρίξουν τη δράση και το έργο τους.

Στο Άργος, οι εθελοντές, καθάρισαν τον ιστορικό λόφο Ασπίδας στον οποίο βρίσκεται το Κάστρο της πόλης. Ενώ, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι εθελοντές του καταστήματος ΕΝΑ σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης προχώρησαν σε ενημέρωση τοπικών σχολείων για τη σπατάλη τροφίμων.

Με το αίσθημα προσφοράς να διαπερνά κάθε πράξη της ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και την αξία του εθελοντισμού να βρίσκεται καλά χαραγμένη στο DNA της, φέτος δημιουργεί για πρώτη φορά ένα μοναδικό Hub Εθελοντισμού για τους εργαζομένους. Μια κοινότητα που θα δημιουργήσει όλη η ΑΒητική οικογένεια. Είναι ο χώρος που θα φιλοξενεί δράσεις εθελοντισμού όλη την χρονιά, ώστε ο κάθε εργαζόμενος να διαλέξει εκείνη που του ταιριάζει καλύτερα και στον χρόνο που τον εξυπηρετεί. Έτσι η προσφορά γίνεται μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων της ΑΒ.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έδειξε για 12η συνεχόμενη χρόνια πως νοιάζεται και δίνει έμπρακτα το «παρών» με ουσιαστικές πράξεις φροντίδας και αγάπης. Γιατί νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία, για όσα συμβαίνουν γύρω μας, για τους συνανθρώπους μας, για την κοινωνία μας, για τον πλανήτη μας. Και το δείχνει καθημερινά.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.

Η εκπαίδευση στελεχών «πολιορκητικός κριός» για τα ESG

Βάσει της υποχρεωτικής εφαρμογής του Taxonomy από το 2022 και του NFDR από το 2021 (στην Ελλάδα απαιτητός από τις εισηγμένες εταιρείες) οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους.