ΑΒ Βασιλόπουλος: Διάκριση για τα 97 Κέντρα Ανακύκλωσης

Date:

Share post:

Η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει τη διαφορά στο περιβάλλον με την υιοθέτηση μιας «πράσινης» συμπεριφοράς, τη δέσμευσή της για μείωση της σπατάλης τροφίμων και τις στρατηγικές που εφαρμόζει στις εγκαταστάσεις της για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. 

Σε αυτό το πλαίσιο, βάζει και την ανακύκλωση στη ζωή των καταναλωτών και αναγνωρίζεται για αυτό στα φετινά Green Awards, αποσπώντας το κορυφαίο βραβείο «Ανακύκλωση με διαλογή στην Πηγή στο λιανεμπόριο» στην κατηγορία «Βραβεία προς Επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς» για τα Κέντρα Ανακύκλωσης ΑΒ

Συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος διακρίθηκε για το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών που εφαρμόζει, σε συνεργασία με τον στρατηγικό της συνεργάτη, την ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., και τα 97 Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανακύκλωσης, που βρίσκονται σε ισάριθμα καταστήματα του δικτύου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα. Στα Κέντρα Ανακύκλωσης, οι πελάτες της ΑΒ ανακυκλώνουν πλαστικές συσκευασίες, συσκευασίες αλουμινίου, συσκευασίες λευκοσιδήρου, γυάλινες συσκευασίες, χάρτινες συσκευασίες, πλαστικές σακούλες, και για κάθε υλικό λαμβάνουν χρηματικό αντίτιμο που μπορούν να δωρίσουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή να το χρησιμοποιήσουν στις αγορές τους στα καταστήματα ΑΒ. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί την πρώτη αλυσίδα σουπερμάρκετ και την μοναδική εταιρεία -τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη- που εφαρμόζει Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών. Με αυτόν τον τρόπο, βάζει την ανακύκλωση στη ζωή μας και δίνει, μόνο τα τελευταία 5 χρόνια, «δεύτερη ευκαιρία» σε 15 εκατομμύρια συσκευασίες.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content