Αμερικανική Σχολή Θεσσαλονίκη: Δωρεά της οικ. Παντελιάδη το νέο κτίριο

Date:

Share post:

Ξεκίνησε πρόσφατα η ανέγερση του νέου κτηρίου του Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί δωρεά της οικογενείας Παντελιάδη του Ομίλου ΗΠΕΙΡΟΣ-ΟΠΤΙΜΑ-ΜΕΤΡΟ-MYMARKET, προς το σχολείο όπου φοίτησε ως οικότροφος ο ιδρυτής του Ομίλου, Παντελής Παντελιάδης, αποφοιτώντας το 1954. Το «Λύκειο Παντελής Παντελιάδης» θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει την ερχόμενη σχολική χρονιά. 

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εμφύσησε στον ιδρυτή του Ομίλου ΗΠΕΙΡΟΣ-ΟΠΤΙΜΑ-ΜΕΤΡΟ- MYMARKET την αγάπη και τον σεβασμό για τη γη και τα ζώα, του δίδαξε τις βέλτιστες αγροτικές κι επιχειρηματικές πρακτικές και του έδωσε τα εφόδια για τη επιχειρηματική του σταδιοδρομία. Δυο σταθμοί, η απόκτηση της ΗΠΕΙΡΟΣ το 1997 και η δημιουργία της πρότυπης Φάρμας ΗΠΕΙΡΟΣ το 2019, τον έφεραν κοντά στην παραγωγή και στον πρωτογενή τομέα και του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το διαχρονικό όραμά του: να στηρίξει έμπρακτα, με έρευνα και τεχνογνωσία, τον σύγχρονο Έλληνα κτηνοτρόφο. 

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ιδρύθηκε το 1904 και σήμερα προσφέρει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από την προσχολική ηλικία ως τις μεταπτυχιακές σπουδές, με προσήλωση στη δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης. Ο Παντελής Παντελιάδης, θερμός υποστηρικτής του έργου της Σχολής, διατηρεί στενούς δεσμούς μαζί της, έχει υπηρετήσει ως Έφορος στη Διοίκησή της και προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες, σε αναγνώριση όσων του προσέφερε η φοίτηση σε αυτήν. 

Ο κύκλος της σχέσης αυτής ολοκληρώνεται με την πρόσφατη απόφαση της οικογενείας Παντελιάδη να χρηματοδοτήσει πλήρως την οικοδόμηση του νέου κτηρίου για το Λύκειο της Σχολής.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content