Αναβάθμιση της ασφάλειας του αλιευτικού καταφυγίου της Ίου

Date:

Share post:

Έργο προϋπολογισμού 753.720,00 ευρώ, που στοχεύει στην αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αλιέων, αλλά και της ασφάλειας του καταφυγίου της Ίου προωθεί το ΥπΑΑΤ.

Συγκεκριμένα, στην υπογραφή της Απόφασης Ένταξης Πράξης «Βελτίωση εγκαταστάσεων αλιευτικού καταφυγίου Ίου», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τη χρήση των πόρων, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας»  του Ε.Π. «Αλιεία και Θάλασσα» και στο Μέτρο 3.1.23.,του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Οδ. Παπαγιαννίδης, ύστερα από οδηγίες του Υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού και του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου με την συνεργασία της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Χριστιάνας Καλογήρου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του δημάρχου Ιητών κ. Γκίκα Γκίκα.

Τα έργα που προβλέπεται να κατασκευαστούν είναι, συνοπτικά, τα παρακάτω:

  • Προβλήτας αλιευτικού καταφυγίου
  • Μώλος προστασίας της Αγίας Ειρήνης
  • Περιμετρική οδός πρόσβασης αλιευτικού καταφυγίου
  • Κτίριο αποθηκών αλιέων
  • Δεξαμενές

Για την υλοποίηση της Πράξης προβλέπεται να εκτελεστούν τα ακόλουθα δύο υποέργα: 

1o υποέργο – «Βελτίωση εγκαταστάσεων αλιευτικού καταφυγίου Ίου» – Π/Υ 750.000€ 

  1. Ανακατασκευή προβλήτα αλιευτικού καταφυγίου διαστάσεων μήκους 90μ. και πλάτους 4,50μ. πάκτωση χυτοχαλύβδινων δεστρών, τοποθέτηση εννιά (9) φωτιστικών σωμάτων σε ιστούς ύψους 3,40μ., τοποθέτηση πέντε (5) κιβωτίων παροχών νερού και δύο (2) πυροσβεστικών φωλεών. Τέλος κατασκευή ανοξείδωτου οβελού για το φανό ναυσιπλοΐας.   
  2. Περιμετρική οδός πρόσβασης μήκους 160μ. μέσου πλάτους από 5,30μ. έως 6,90μ. και τοποθέτηση έντεκα (11) φωτιστικών σωμάτων.
  3. Ανακατασκευή κτιρίου αποθηκών αλιέων επιφάνειας 117μ2.
  4. Προμήθεια και εγκατάσταση δύο (2) πλαστικών δεξαμενών χωρητικότητας 800 και 200 λίτρων.

2ο  υποέργο – «Επαύξηση δικτύου Η/Μ (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.»- Π/Υ 3.720€
Αφορά στη δαπάνη για την επαύξηση ισχύος της παροχής από τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Η Πράξη χρηματοδοτείται  από τον Άξονα Προτεραιότητας1:«Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τη χρήση των πόρων, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας» του Ε.Π. «Αλιείας και Θάλασσας», που υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Η υλοποίηση του Ε.Π.Αλ.Θ., επιταχύνεται, με την σύσταση της νέας Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών υπό τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τις νέες οδηγίες που δόθηκαν από τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό και τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου με την εξαιρετική συνεργασία των κ.κ. Περιφερειαρχών, Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών και των υπηρεσιακών παραγόντων.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.