ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Date:

Share post:

Η ΑΝEK LINES, αναγνωρίζοντας τις όλο και αυξανόμενες πάγιες ανάγκες μονάδων αίματος στο νησί της Κρήτης, πραγματοποίησε την Τετάρτη 27/04, Εθελοντική Αιμοδοσία στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στα Χανιά σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος». Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής δράσης συγκεντρώθηκαν, επίσης, δείγματα μυελού των οστών, ενώ πραγματοποιήθηκε δωρεά μαλλιών για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή. Μέσα από την δράση συγκεντρώθηκαν σχεδόν 30 πολύτιμες μονάδες αίματος, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ζωής και ελπίδας σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν χρόνιες ή αιματολογικές νόσους, χειρουργεία κλπ.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES και γνωστός νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης, ανέφερε: «Στην ANEK LINES είμαστε υπερήφανοι που μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας μπορούμε να συνεισφέρουμε χειροπιαστά στην ανακούφιση συμπολιτών μας που δοκιμάζονται και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε μέσα από απλές πράξεις αλτρουισμού».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, δήλωσε: «Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς. Ευχαριστούμε από καρδιάς την ΑΝΕΚ LINES που για μία ακόμα φορά συνέβαλε καταλυτικά στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των συμπολιτών μας και όλοι μαζί γίναμε μια ομάδα που προσφέρει ελπίδα». 

Ο Επιμελητής Α’ της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων, Βιοπαθολόγος Βασίλης Κωνστανταράκης δήλωσε: «Μας χαροποίησε ιδιαίτερα, η  προσέλευση του κόσμου στην εθελοντική αιμοδοσία, καθώς καταφέραμε να προσφέρουμε σημαντική βοήθεια για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας και να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο των Χανίων. Ευχαριστούμε την ANEK LINES για την πολύτιμη και διαχρονική συμβολή της στις μεγάλες ανάγκες του τόπου».

Η Κατερίνα Μπιτσάκη, ιδιοκτήτρια των κομμωτηρίων Art & Beauty, για δεύτερη φορά, συνέδραμε την δράση, κόβοντας 13 κοτσίδες που θα δοθούν στο σύλλογο “ΕΥ ΖΩ” προκειμένου όπως είπε «..με τον πιο ανώδυνο τρόπο και χωρίς κανένα κόστος να χαρίσουμε χαμόγελα αξιοπρέπειας σε γυναίκες με καρκίνο».

Παράλληλα, ευαισθητοποιημένοι στις τεράστιες ανάγκες των ημερών και οι δημοφιλείς ηθοποιοί Δημήτρης Λάλος και Θανάσης Πατριαρχέας γνωστοί ως Μαθιός και Άγγελος αντίστοιχατης τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ, στήριξαν την καμπάνια ενημέρωσης της εθελοντικής αιμοδοσίας μέσω των λογαριασμών που διαχειρίζονται στα δικά τους social media. Ο πολυβραβευμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επιμελήθηκε αφιλοκερδώς με ιδιαίτερη ευαισθησία το video της εθελοντικής αιμοδοσίας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του covid .

Η ANEK LINES, μέσα από δράσεις με κοινωνικό πρόσημο στέκεται με συνέπεια  στο πλευρό όλων εκείνων που το έχουν ανάγκη, προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία. “Όλοι μαζί #MIAOMADA ταξιδεύουμε τη ζωή”, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».