ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Date:

Share post:

Η ΑΝEK LINES, αναγνωρίζοντας τις όλο και αυξανόμενες πάγιες ανάγκες μονάδων αίματος στο νησί της Κρήτης, πραγματοποίησε την Τετάρτη 27/04, Εθελοντική Αιμοδοσία στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στα Χανιά σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος». Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής δράσης συγκεντρώθηκαν, επίσης, δείγματα μυελού των οστών, ενώ πραγματοποιήθηκε δωρεά μαλλιών για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή. Μέσα από την δράση συγκεντρώθηκαν σχεδόν 30 πολύτιμες μονάδες αίματος, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ζωής και ελπίδας σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν χρόνιες ή αιματολογικές νόσους, χειρουργεία κλπ.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES και γνωστός νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης, ανέφερε: «Στην ANEK LINES είμαστε υπερήφανοι που μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας μπορούμε να συνεισφέρουμε χειροπιαστά στην ανακούφιση συμπολιτών μας που δοκιμάζονται και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε μέσα από απλές πράξεις αλτρουισμού».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, δήλωσε: «Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς. Ευχαριστούμε από καρδιάς την ΑΝΕΚ LINES που για μία ακόμα φορά συνέβαλε καταλυτικά στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των συμπολιτών μας και όλοι μαζί γίναμε μια ομάδα που προσφέρει ελπίδα». 

Ο Επιμελητής Α’ της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων, Βιοπαθολόγος Βασίλης Κωνστανταράκης δήλωσε: «Μας χαροποίησε ιδιαίτερα, η  προσέλευση του κόσμου στην εθελοντική αιμοδοσία, καθώς καταφέραμε να προσφέρουμε σημαντική βοήθεια για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας και να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο των Χανίων. Ευχαριστούμε την ANEK LINES για την πολύτιμη και διαχρονική συμβολή της στις μεγάλες ανάγκες του τόπου».

Η Κατερίνα Μπιτσάκη, ιδιοκτήτρια των κομμωτηρίων Art & Beauty, για δεύτερη φορά, συνέδραμε την δράση, κόβοντας 13 κοτσίδες που θα δοθούν στο σύλλογο “ΕΥ ΖΩ” προκειμένου όπως είπε «..με τον πιο ανώδυνο τρόπο και χωρίς κανένα κόστος να χαρίσουμε χαμόγελα αξιοπρέπειας σε γυναίκες με καρκίνο».

Παράλληλα, ευαισθητοποιημένοι στις τεράστιες ανάγκες των ημερών και οι δημοφιλείς ηθοποιοί Δημήτρης Λάλος και Θανάσης Πατριαρχέας γνωστοί ως Μαθιός και Άγγελος αντίστοιχατης τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ, στήριξαν την καμπάνια ενημέρωσης της εθελοντικής αιμοδοσίας μέσω των λογαριασμών που διαχειρίζονται στα δικά τους social media. Ο πολυβραβευμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επιμελήθηκε αφιλοκερδώς με ιδιαίτερη ευαισθησία το video της εθελοντικής αιμοδοσίας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του covid .

Η ANEK LINES, μέσα από δράσεις με κοινωνικό πρόσημο στέκεται με συνέπεια  στο πλευρό όλων εκείνων που το έχουν ανάγκη, προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία. “Όλοι μαζί #MIAOMADA ταξιδεύουμε τη ζωή”, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content