Connect with us

Ανά Κλάδο

ΑΧΑ: 5η παγκόσμια εβδομάδα εταιρικής υπευθυνότητας

AXA3-300x188.jpgΗ ΑΧΑ διοργανώνει την Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας για 5η  συνεχή χρονιά. Από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι του Ομίλου σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους, προωθώντας την εκπαίδευση για την πρόληψη κινδύνων. Το 2014, 77.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε αυτό το μεγάλο γεγονός.

Tο 2015 αποτελεί χρονιά ορόσημο στην προσπάθεια για την υπερθέρμανση του πλανήτη, με την 21η Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή να πραγματοποιείται φέτος στο Παρίσι. Για το λόγο αυτό η Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ αποσκοπεί αυτό το χρόνο στην πρόληψη των περιβαλλοντικών κινδύνων.

Όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στην ΑΧΑ έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Με δέσμευση για το περιβάλλον». Η αρχή είναι απλή: μπορούν να φωτογραφήσουν τον εαυτό τους την ώρα που κάνουν κάποια ενέργεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια μπορούν να ψηφίσουν το έργο που προτιμούν από αυτά που υλοποιεί ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός CARE, στρατηγικός συνεργάτης του Ομίλου ΑΧΑ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα χρηματοδοτηθούν προγράμματα για τοπικές κοινωνίες που αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικούς κινδύνους στην Κεντρική Αμερική, την Ινδία καιτη Μαδαγασκάρη.

«Αποστολή το Ομίλου ΑΧΑ είναι να προστατεύει μακροπρόθεσμα τους πελάτες και την κοινωνία στο σύνολό της. Η Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας αποτελεί μια στιβαρή απόδειξη αυτής της αποστολής: προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους του Ομίλου να δείξουν τη δέσμευσή τους. Φέτος, έχουμε επικεντρωθεί συγκεκριμένα στους περιβαλλοντικούς κινδύνους, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελούν σημαντική πρόκληση για τα επόμενα χρόνια, τόσο για τον Όμιλο όσο και για τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε η Alice Steenland, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΑΧΑ.

Στην Ελλάδα η ΑΧΑ διοργανώνει μια σειρά από ενέργειες. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

  • «Μοιράζομαι το όχημά μου» για όλη την Εβδομάδα, με εθελοντική συμμετοχή από τους εργαζομένους.
  • «Οικολογική οδήγηση» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
  • «Το φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ψηφιακού πελάτη»:ποια είναι τα πλεονεκτήματα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους ψηφιακούς πελάτες.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

ΝΝ: 9 Έλληνες στο πρόγραμμα υποτροφιών

Η NN Hellas και ο Όμιλος NN υλοποίησαν, για 5η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα υποτροφιών ΝΝ Future Matters, παραμένοντας σταθεροί στις αξίες της εταιρείας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και στην επένδυσή τους για την εκπαίδευση της νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, εννέα  Έλληνες φοιτητές κέρδισαν υποτροφίες ύψους 5.000 έως 10.000 ευρώ  για να ξεκινήσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους τον Σεπτέμβριο σε επιλεγμένα Πανεπιστήμια της Ολλανδίας. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του ΝΝ Future Matters, κάθε ένας από τους σπουδαστές καθοδηγείται και υποστηρίζεται από ένα στέλεχος του NN Group.

Η διοικητική ομάδα της ΝΝ Ηellas υποδέχθηκε τους υποτρόφους στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρίας, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και συνομιλήσουν με την κα Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο.

Η κ. Πολιτοπούλου δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που μέσω του προγράμματος NN Future Matters, προσφέρουμε για μία ακόμη χρονιά, τη δυνατότητα σε Έλληνες φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ανώτατα Ιδρύματα του εξωτερικού. Η επιχειρηματικότητα των νέων αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε παρέχοντας τους τα κατάλληλα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

Υπότροφοι του προγράμματος NN Future Matters μαζί με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της NN Hellas, Μαριάννα Πολιτοπούλου, την Λώρα Αναστασοπούλου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και την Ματίνα Παπαϊωάννου, Διευθύντρια Marketing

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Η Bayer Hellas στηρίζει την AIESEC Ελλάδος

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου Bayer, η Bayer Ελλάς υποστηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά τον οργανισμό AIESEC Ελλάδος προσφέροντας τη δυνατότητα σε 10 νέους από όλο τον κόσμο να εργαστούν εθελοντικά σε MKO και ιδρύματα με σημαντικό έργο στην ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα, 10 εθελοντές από την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ινδία το χρονικό διάστημα από 18/06 έως και 30/07 προσφέρουν εθελοντική εργασία στις οργανώσεις Σχεδία και στο Σύλλογο ANKAA αναλαμβάνοντας να υποστηρίξουν τη λειτουργία τους και τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς τους. Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία της Bayer Ελλάς, όπου συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα μας και τις ανάγκες των οργανώσεων στις οποίες θα βοηθήσουν.

Με αφορμή τη συνεργασία της εταιρείας με την AIESEC Ελλάδος, η Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς δήλωσε σχετικά: «H συνεργασία μας με την AIESEC συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της εταιρικής μας κοινωνικής υπευθυνότητας, τον εθελοντισμό και την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ενώ παράλληλα αναπτύσσει ηγετικά χαρακτηριστικά στους νέους ανθρώπους προσφέροντας παράλληλα σημαντική βοήθεια στο έργο οργανώσεων που έχουν αποδεδειγμένα σημαντική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία».

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις η Bayer Ελλάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, δεν σταματά να αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και με οδηγό τις αξίες της εταιρείας εργάζεται με πάθος σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε μέσα από τα προϊόντα αλλά και τις δράσεις της να συμβάλει έμπρακτα στην διαρκή βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αναδεικνύοντας διαρκώς την αποστολής της εταιρείας «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή».

Περισσότερα

Λιανεμπόριο

Fourlis: Δανειστική Βιβλιοθήκη για τους εργαζόμενους

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, ο όμιλος Fourlis εγκαινίασε φέτος μια νέα δράση για τους εργαζομένους του, τη δανειστική βιβλιοθήκη.

Δανειστικές βιβλιοθήκες λειτουργούν στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Μαρούσι, στις εγκαταστάσεις της Trade Logistics στο Σχηματάρι καθώς και σε πέντε καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα (Αεροδρόμιο, Αιγάλεω, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Λάρισα). Πρόκειται για μία δράση η οποία αναπτύχθηκε με στόχο να φέρει τους εργαζόμενους κοντά στο βιβλίο και να προωθήσει τη φιλαναγνωσία.

Για το σκοπό αυτό οι βιβλιοθήκες διαθέτουν μία σειρά τίτλων από διαφορετικές κατηγορίες, φιλοδοξώντας να καλυφθούν οι πολλές και διαφορετικές προτιμήσεις των εργαζομένων. rity52 \lsdloc

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ