Αdecco: Παγκόσμια πλατφόρμα εργασίας για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Date:

Share post:

Ο Όμιλος Adecco ανέπτυξε μία ενιαία πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες, συνεχίζοντας έτσι τις προσπάθειες υποστήριξης των πληγέντων.

Το www.adeccojobsforukraine.com  είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που απευθύνεται τόσο σε υποψηφίους από την Ουκρανία που αναζητούν εργασία σε χώρες όπου έχουν βρει καταφύγιο όσο και σε εργοδότες που αναζητούν εργαζομένους στις χώρες όπου είναι παρών ο Όμιλος Adecco. 

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στην ουκρανική και στην αγγλική γλώσσα και περιέχει τις ακόλουθες λειτουργίες:

– Αναζήτηση εργασίας σε σχεδόν 60 χώρες και περιοχές από όλο τον κόσμο, όπου έχει παρουσία ο Όμιλος Adecco.

– Πρόσβαση σε δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδευτικές ενότητες για τη δημιουργία βιογραφικού, την αναζήτηση εργασίας και την παροχή συμβουλών γύρω από τον κόσμος της εργασίας. 

– Επανεκπαίδευση και βελτίωση των δεξιοτήτων, όπως ψηφιακών ικανοτήτων και γλωσσικών δεξιοτήτων.

– Σύνδεση με πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες να βρουν στέγη.

– Σύνδεση με χρήσιμους κυβερνητικούς ιστότοπους και πληροφορίες για εργατικούς κανονισμούς στις Ευρωπαϊκές χώρες.

– Δυνατότητα δημοσίευσης θέσεων εργασίας για εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν ευκαιρίες εργασίας σε πρόσφυγες. 

Ο Alain Dehaze, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Adecco δήλωσε σχετικά: «Για περισσότερο από μια δεκαετία, εργαζόμαστε για να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να επανενταχθούν στον κόσμο της εργασίας στις χώρες υποδοχής τους. Τώρα αξιοποιούμε αυτήν την εμπειρία, σε συνδυασμό με την επιχειρηματική μας τεχνογνωσία ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους από την Ουκρανία στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης. Η εύρεση εργασίας είναι κρίσιμης σημασίας για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να εξασφαλίσουν οικονομική σταθερότητα, σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή. Καλούμε εταιρείες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν, να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, δημοσιεύοντας ανοιχτές θέσεις εργασίας ώστε να προσφέρουν ευκαιρίες σε άτομα από την Ουκρανία στο νέο ξεκίνημα της ζωή τους σε άλλες χώρες». 

Καθώς ο Όμιλος Adecco δεν έχει άμεσες δραστηριότητες στη Ρωσία και την Ουκρανία, τα τελευταία χρόνια έχει συνδράμει στην απασχόληση χιλιάδων ατόμων από την Ουκρανία σε κοντινές χώρες. Συνάδελφοι από όλη την Ανατολική Ευρώπη και τον Όμιλο Adecco έχουν εργαστεί ακούραστα για τη δημιουργία τηλεφωνικών κέντρων στα αγγλικά και τα ουκρανικά και τη μεταφορά και τη διαμονή των οικογενειών και των συγγενών των εσωτερικών συναδέλφων και συνεργατών, καθώς και για όσους έχουν ανάγκη κοντά στα συνοριακά περάσματα.

Παράλληλα, συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, στο πλαίσιο μιας κοινή προσπάθειας υποστήριξης των προσφύγων να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».