Βίκος: Στάθηκε δίπλα στη «Φλόγα της Αγάπης»

Date:

Share post:

Η Βίκος Α.Ε. υποστηρίζει διαχρονικά το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και συμμετέχει ως χορηγός στην ετήσια Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α από το 2011. Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλης της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία.

Η έναρξη της Λαμπαδηδρομίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 18.30 στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ν. Σμύρνης. Στην συνέχεια η «Φλόγα της Αγάπης» μεταφέρθηκε στην Κεντρική Πλατεία και από εκεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, όπου και θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί επισήμων.

Με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ η Φλόγα της Αγάπης κατέληξε και διανυκτέρευσε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου. Το Σάββατο 23 Ιουλίου, με τη συνεργασία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τη βοήθεια του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος καθώς και τη συμμετοχή της Ομάδας Αιγαίου μεταφέρθηκε δια θαλάσσης, περνώντας από την διώρυγα της Κορίνθου, στον πρώτο προορισμό της, το Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική διαδρομή ΕΔΩ

Όπως υπενθυμίζει σχετική ανακοίνωση, με στόχο την υποστήριξη και την παρακίνηση στο θεσμό της εθελοντικής προσφοράς αίματος, η εταιρεία Βίκος υλοποίησε τον Ιούνιο μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών που προβλήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στην πίσω όψη λεωφορείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο και Πάτρα. Το μήνυμα της καμπάνιας ήταν “Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα” τονίζοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύμνο προς την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.

Η υποστήριξη της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Π.Ο.Σ.Ε.Α εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Ενημέρωση για δράσεις που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία, η Βίκος Α.Ε. παρέχει μέσα από την ιστοσελίδα της, επιδιώκοντας να τη μετατρέψει σε μέσο διάδοσης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και προσέλκυσης νέων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.