Βίκος: Στήριξη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για παιδικό διαγωνισμό

Date:

Share post:

Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει έμπρακτα την παιδική δημιουργικότητα και φαντασία, συμμετέχοντας στον 10ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής, που διοργανώνεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, από 23/1/2023 μέχρι 30/5/2023. Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2013, και μετρά ήδη 10 χρόνια πορείας, έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημοτικού και γυμνασίου να εξερευνήσουν το ταλέντο τους και να αναπτύξουν τη φαντασία τους. 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «O Άνθρωπος στο Κέντρο». Mε σημείο αναφοράς το Ειδώλιο γυναικείας μορφής (περ. 2700-2400/2300 π.Χ.) που παρουσιάζεται στον 1ο όροφο του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη», οι μικροί μας φίλοι, ηλικίας 4-15 ετών, καλούνται να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, αποδίδοντας με τον δικό τους τρόπο την ιστορία του Ανθρώπου μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Στη συνέχεια, οι δημιουργίες αυτές θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα διοργανώσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στις 23 με 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.  

Την αξιολόγηση των έργων  θα αναλάβει κριτική επιτροπή με διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και από ειδικά σχολεία, κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων. Μέχρι σήμερα οι φυσικές εκθέσεις του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης  μετρούν συνολικά σχεδόν 75.000 συμμετέχοντες, ενώ την online πλατφόρμα έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 57.000 χρήστες, με πάνω από 495.000 views. Το 2021 η πλατφόρμα kidscontest.cycladic.gr του διαγωνισμού, αναδείχθηκε ανάμεσα στις 15 καλύτερες εκπαιδευτικές πρακτικές στην Ευρώπη, εν μέσω πανδημίας.

Οι εγγραφές για τον φετινό διαγωνισμό άνοιξαν στις 23 Ιανουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν τη  φόρμα συμμετοχής και το περίγραμμα μέσα από τη σελίδα του διαγωνισμού, και να αποστείλουν ταχυδρομικά το έργο τους μέχρι τις 30 Μαΐου.

Η δράση της εταιρείας Βίκος εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς ενεργειών «Ο Β-οίκος της ζωής μας» , η οποία αγκαλιάζει και προάγει μεταξύ άλλων τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Η Βίκος Α.Ε. βρίσκεται κοντά στα παιδιά και στον πολιτισμό, αναδεικνύοντας τη σημασία της τέχνης και της προσωπικής έκφρασης, μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. 

Related articles

ΙΣΝ: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση PET/CT στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.)

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων είναι μία απεικονιστική εξέταση για τον εντοπισμό πλήθους παθήσεων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι εγκεφαλικές διαταραχές.

Η Πλαίσιο ενισχύει το έργο του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος

Με βασικό πυλώνα την προσφορά και την παροχή στήριξης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος αυτής της δέσμευσης της εταιρείας.

Demo: Δράση #WomenAt για τον Μάρτιο 

Οι γυναίκες της εταιρείας έχουν βήμα όλο τον Μάρτιο, για να μοιραστούν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες, τα εμπόδια αλλά και τις συμβουλές τους με τις νέες, σύγχρονες επαγγελματίες.

EEΣ: Τίμησε τις εθελόντριες όλων των Σωμάτων του για την προσφορά τους

Στα 146 χρόνια πορείας του ΕΕΣ οι εθελόντριες έχουν συνεισφέρει ώστε ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα να στέκεται δίπλα στην κοινωνία.