Βράβευση του ΣΕΠΑΝ για την υποστήριξη του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων

Date:

Share post:

Ο ΣΕΠΑΝΣύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων – τιμήθηκε για την πρωτοβουλία και την υποστήριξή του στην δημιουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ενεργειακή Αξιοποίηση Απορριμμάτων – Βιομάζα – Κυκλική Οικονομία – ΑΠΕ», που πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) είναι ένα ηλεκτρονικό εργαλείο καταχώρισης των αποβλήτων που διαχειρίζεται μία επιχείρηση ή ένας οργανισμός (εφόσον είναι υπόχρεος φορέας εγγραφής και καταχώρισης στο ΗΜΑ) και αποτελεί ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα συνεργασίας του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξή του. Σκοπός του ΗΜΑ είναι η ιχνηλασιμότητα, μέσω των καταχωριζόμενων ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων διαχείρισης των παραγόμενων αποβλήτων, η εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας της αγοράς παραγωγής, ανάκτησης, διάθεσης, αποθήκευσης, συλλογής & μεταφοράς αποβλήτων και η ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού και της διαφάνειας, μέσα από συνεχείς και ουσιαστικούς ελέγχους. 

Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του ΣΕΠΑΝ Λένα Μπέλση, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία αποτελεί μονόδρομο για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης για το μέλλον. Σε αυτή την πορεία, είναι καταλυτικός ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα με την αρωγή και την συνεργασία του κρατικού μηχανισμού. Οι εταιρείες – μέλη του ΣΕΠΑΝ, κορυφαίοι ανακυκλωτές της χώρας,  είναι περήφανοι γι’ αυτή τη βράβευση που αναγνωρίζει την καθοριστική σημασία και τη συμβολή τους σε αυτό το εθνικό στοίχημα».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.