Βραβείο Αριστείας από την FEAP στην Νάνσυ Παντελεημονίτου

Date:

Share post:

O Πρόεδρος, Απόστολος Τουραλιάς, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), συγχαίρουν την Νάνσυ Παντελεημονίτου, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο της Galaxidi Marine Farm, Μέλος της ΕΛΟΠΥ, για το Βραβείο Αριστείας της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) που της απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη, την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Το βραβείο αντιπροσωπεύει την αναγνώριση του FEAP για την εξαιρετική συμβολή μιας προσωπικότητας στην ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ευρώπη. Οι υποψήφιοι παρουσιάζονται από τα Μέλη του FEAP και η απόφαση λαμβάνεται από τους προηγούμενους αποδέκτες του βραβείου.

Η κα Παντελεημονίτου είναι μια πραγματική πρωτοπόρος του κλάδου στην Ελλάδα, καθώς έχει αφιερώσει πάνω από 35 χρόνια στον τομέα της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του κλάδου σε διοικητικό, επιστημονικό και θεσμικό επίπεδο. 

Όλα ξεκίνησαν το 1987 όταν η πρωτοποριακή νορβηγική εταιρεία Marine Farm ASA αναζητούσε συνεργάτη για την παραγωγή μεσογειακών ειδών στην Ελλάδα και αναγνώρισε στην κα Παντελεημονίτου την ιδανικό υποψήφια. Με τον επίσης παγκοσμίως πρωτοπόρο της υδατοκαλλιέργειας κ. Bjørn Myrseth και μια ομάδα επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο ίδρυσαν την Galaxidi Marine Farm. Η κα Παντελεημονίτου έγινε η μόνη γυναίκα ιδρύτρια εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας σε ολόκληρο τον κλάδο και η πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας παγκοσμίως. Έκτοτε και υπό την ηγεσία της, η Galaxidi Marine Farm εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ειδών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ε.Ε., με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη έρευνας και καινοτομίας, καθώς έχει συμμετάσχει και διευθύνει πολλά ερευνητικά προγράμματα.

Όλα αυτά τα χρόνια, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΛΟΠΥ, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις θεσμικές και συλλογικές δράσεις του κλάδου. Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει υπηρετήσει στα Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (Σ.Ε.Θ.) και της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και είναι η πρώτη εκπρόσωπος από την Ελλάδα στην Επιτροπή Medaqua του FEAP, την οποία μάλιστα βοήθησε να καθιερωθεί ως ένα πολύ σημαντικό φόρουμ για τους παραγωγούς τσιπούρας και λαβρακιού.

Το πάθος και η αφοσίωση της στην ιχθυοκαλλιέργεια, την έχουν αναδείξει σε πρότυπο γυναίκας και επιχειρηματία. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό, κυρίως λόγω της σεμνότητάς της, είναι ότι το πάθος της για την ιχθυοκαλλιέργεια συνδυάζεται με το πάθος της για τη φιλανθρωπία, καθώς ακούραστα και γενναιόδωρα ευεργέτησε την πόλη της, το Γαλαξίδι, υποστηρίζοντας τοπικά σχολεία, νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και ευπαθείς ομάδες.

Εκτός από την επιτυχία της ως αυτοδημιούργητης επιχειρηματία, είναι πάνω από όλα μητρική φιγούρα για την ευρύτερη οικογένεια των συναδέλφων, συντοπιτών και εργαζομένων της. Για την κα. Νάνσυ Παντελεημονίτου, η Galaxidi Marine Farm είναι όνειρο ζωής και για όλους εμάς στην ΕΛΟΠΥ η πρώτη κυρία της ιχθυοκαλλιέργειας, αποδεικνύοντας σταθερά και έμπρακτα τον ρόλο του κλάδου στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».