Βραβείο Βιωσιμότητας για τον Αθ. Πολυχρονόπουλο

Date:

Share post:

Με ακόμα μια σημαντική διάκριση τιμήθηκε ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, ο οποίος παρέλαβε το Βραβείο Βιωσιμότητας, στο πλαίσιο των Lloyd’s List-Greek Shipping Awards 2022. Τα βραβεία, τα οποία αποτελούν θεσμό για την ελληνική ναυτιλία, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου για 19η χρονιά, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της εγχώριας ναυτιλιακής βιομηχανίας. 

Κεντρικό αφήγημα της φετινής εκδήλωσης αποτέλεσε η δυναμική, η ανθεκτικότητα και η καινοτομία που διακρίνει την ελληνική ναυτιλιακή δραστηριότητα, εν μέσω των δυσκολιών που έχουν επιφέρει οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η ενεργειακή κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο. 

H βράβευση του Αθανάσιου Πολυχρονόπουλου έρχεται να επισφραγίσει την καινοτόμα δραστηριότητα της Polygreen, που λειτουργεί παράλληλα ως εφαλτήριο για την περιβαλλοντική εξέλιξη της χώρας μέσω της υιοθέτησης του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.

Σε δήλωσή του κατά την απονομή του Βραβείου Βιωσιμότητας, με χορηγό την Lloyd’s Register, ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος ανέφερε: «Οι κοινωνίες καταναλώνουν, και η Polygreen είναι εδώ για να φροντίζει ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια. Με έμπνευση από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το ρητό «Μηδέν Άγαν» των Δελφών, στοχεύουμε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι περιττό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάθε έναν από την ομάδα της Polygreen, για τη συμβολή του σε αυτό το σημαντικό έργο».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.