Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

Date:

Share post:

Γυναικεία επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια είναι δύο έννοιες που στη ΜΕΒΓΑΛ συναντιούνται με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο. Η θετική πορεία της εταιρείας και ο ρυθμός ανάπτυξης των εξαγωγών υπό γυναικεία διοίκηση χάρισαν στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου, Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στα 4α Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος, τα οποία φέτος τίμησαν 12 γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει η κάθε μία στη δική της διαδρομή και τομέα. 

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, η οποία είναι μία από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία, και σήμερα τα προϊόντα της βρίσκονται στα ράφια των πιο γνωστών αλυσίδων super market και καταστημάτων σε 36 χώρες, με τον τζίρο εξαγωγών να ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ, πρεσβεύοντας ανά την υφήλιο την υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η ΜΕΒΓΑΛ πρωτοστάτησε στον αγώνα για την εδραίωση της Φέτας ως εθνικό προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης-ΠΟΠ και επίσης με την ισχυρή της παρουσία στο εξωτερικό συντελεί στην καθιέρωση της μοναδικότητας του ελληνικού γιαουρτιού (Greek Yogurt) ανά την υφήλιο.

Αξιοσημείωτες είναι και οι πρωτοβουλίες της ΜΕΒΓΑΛ που στοχεύουν στη γυναικεία ενδυνάμωση. Η εταιρεία ακολουθεί ένα μοντέλο λειτουργίας που βασίζεται σε ίσους όρους και ευκαιρίες για όλους, εφαρμόζοντας την αρχή της συμπερίληψης. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της, αφού το ποσοστό γυναικών που κατέχουν διευθυντικές θέσεις είναι σήμερα 36%, πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα. Πολλά τμήματα και διευθύνσεις διοικούνται από γυναίκες, όπως Διεύθυνση Εργοστασίου, Διασφάλιση Ποιότητας, Έρευνα & Ανάπτυξη, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ανθρώπινο Δυναμικό, Key Account, Νομική Υπηρεσία. Επιπλέον στο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας τα τρία μέλη είναι γυναίκες.

Το βραβείο της κας Χατζάκου παρέδωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος χαρακτήρισε την Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ «εμβληματική μορφή στον κόσμο των επιχειρήσεων και πρότυπο για τις νέες γυναίκες στο επιχειρείν».

Η πολυάριθμη παρουσία των ανθρώπων της ΜΕΒΓΑΛ στην τελετή βράβευσης υπογράμμισε την οικογενειακή αντίληψη στις σχέσεις που διέπουν το ανθρώπινο δυναμικό της, πράγμα που επιβεβαίωσε η κα Χατζάκου κατά την ομιλία της: «Η βράβευσή μου αποτελεί τιμή για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, την οικογενειακή μου κληρονομιά και την ιστορία της ΜΕΒΓΑΛ. Μια βράβευση έχει αξία για τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλει όλη η ομάδα, με στόχο τη διαχρονική πορεία της εταιρείας. Ευχαριστώ θερμά την κριτική επιτροπή και τους διοργανωτές για την επιλογή μου, κυρίως όμως ευχαριστώ τους ανθρώπους της ΜΕΒΓΑΛ, για τη στήριξη και την κοινή καθημερινή μας προσπάθεια».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...
Skip to content