ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Date:

Share post:

Η αγροβιοτεχνολογική εταιρία Solmeyea, η οποία παράγει πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης με διαδικασίες υβριδικής κάθετης καλλιέργειας μικροφυκών, αναδείχτηκε νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας Innovation Hub 2022, που διοργάνωσε η χημική εταιρεία BASF, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, και προβλήθηκε ζωντανά, την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εταιρείες start-up καθώς και νέες και νέους ερευνητές, από 11 χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Φέτος, το θέμα του  διαγωνισμού εστίασε στις λύσεις εκείνες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της Πράσινης ατζέντας – ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έξυπνες μετακινήσεις και βιώσιμη γεωργία. 

Οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ του τελικού ήταν η θermolysis, που έχει αναπτύξει μία καινοτόμο τεχνολογία μετατροπής πλαστικών απορριμμάτων σε καύσιμο, η  farmAIr, με το σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης του στρες των φυτών για τον περιορισμό των ασθενειών, η Inteligg, που στοχεύει στην παροχή ευφυών λύσεων για έξυπνες πόλεις και κοινότητες και η Optimems Smart Energy Solutions, που έχει αναπτύξει ένα πλαίσιο λογισμικού που συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας σε οικιακό περιβάλλον.

«Εντυπωσιαστήκαμε από το υψηλό επίπεδο και στάδιο ωριμότητας όλων των υποψηφιοτήτων, οι οποίες επικεντρώνονται σε καινοτόμες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Εύχομαι στην ομάδα της Solmeyea καλή επιτυχία στον Μεγάλο Τελικό, την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, όπου θα διαγωνιστεί με τους νικητές από τους αντίστοιχους διαγωνισμούς της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.», τόνισε ο Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.

«Είμαστε ευγνώμονες που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό και να παρουσιάσουμε την αποστολή μας, που έχει στόχο στην αξιοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα και την μετατροπή του σε απαραίτητα προϊόντα. Με τις καινοτομίες μας θέλουμε να συμβάλλουμε και εμείς, από την πλευρά μας, στη διατροφική ασφάλεια, την προστασία του κλίματος και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», δήλωσε ο Βασίλης Στενός, Ιδρυτής και CEO της εταιρείας Solmeyea.

Η φετινή επιτροπή αξιολόγησης απαρτίστηκε από τον κ. Βασίλη Γούναρη, Διευθύνων Σύμβουλο της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, τον Δρ. Γεώργιο Νούνεση, Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», την κα Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και τον κ. Παναγιώτη Σκαρλάτο, Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ACS: Ετήσια πιστοποίηση βιωσιμότητας με χάλκινο μετάλλιο EcoVadis 

Η Ecovadis βαθμολογεί την απόδοση αξιολογώντας τις πολιτικές, τις ενέργειες και τα αποτελέσματα μιας εταιρείας, καθώς και στοιχεία από τρίτους επαγγελματίες και εξωτερικούς εμπλεκόμενους.

ΕΥΡΗΚΑ: Δωρεές αξίας 150.000 ευρώ μέσα στο 2022

Η εκστρατεία του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ και της ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ ξεκίνησε στις αρχές του 2022, με την προσφορά αντιβακτηριδιακών-απολυμαντικών προϊόντων αξίας 50.000 ευρώ στους πολίτες της Ουκρανίας.

EEΣ: Είδη πρώτης ανάγκης σε νοικοκυριά του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Η δράση αναπτύχθηκε από κλιμάκια του ΕΕΣ στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντικό δυναμικό του Οργανισμού.

Greek – Ukrainian Startups Gateway

Στόχος του προγράμματος Greek-Ukrainian StartUp Gateway είναι να προσφέρει προσωρινή μετεγκατάσταση σε ουκρανικές start-ups και στους εργαζόμενούς τους (όπως και στις οικογένειές τους).