Γήπεδο Ζωής: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων στα σχολεία της Νίκαιας

Date:

Share post:

Το Γήπεδο Ζωής, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που γεννήθηκε από το κοινό όραμα του Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου και του Παναγιώτη Γιαννάκη, ολοκλήρωσε με επιτυχία τoν πρώτο κύκλο των Δράσεων του, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς στα σχολεία της Νίκαιας. Στην τελευταία για φέτος δράση, που έλαβε χώρα στις 4 Ιουνίου στο 19o Δημοτικό Νίκαιας, οι μαθητές πέρασαν ένα διασκεδαστικό τετράωρο από τις 10.00 μέχρι τις 14.00, συμμετέχοντας στα αθλητικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του Γηπέδου Ζωής.

Κατά τη διάρκεια της Δράσης, οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του Δημοτικού έπαιξαν μπάσκετ, έτρεξαν στο στίβο, χόρεψαν με την ψυχή τους σε καλοκαιρινούς ρυθμούς και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ανακάλυψαν τον κόσμο της αστρονομίας και συμμετείχαν σε πειράματα ως νέοι «Περιβαλλοντοήρωες». Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκαν για τη σημασία της ανακύκλωσης και τους τρόπους με τους οποίους  μπορούν να προστατεύσουν τον πλανήτη μας. Παράλληλα, οι γονείς των μαθητών είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε σύντομα σεμινάρια πρώτων βοηθειών και ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών στο διαδίκτυο.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα  να επιλέξουν τρία προγράμματα, από κάθε πυλώνα του Γηπέδου Ζωής: Αθλητισμό, Παιδεία, Πολιτισμό. O Coach Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν δίπλα στα παιδιά σε όλες τις δράσεις, μαζί με έμπειρους εμψυχωτές, ενώ οι εθελοντές μας, ανέλαβαν να συνοδεύσουν τους μαθητές στα προγράμματα που είχαν επιλέξει. Κατά τη διάρκεια των δράσεων, δόθηκε στους μαθητές ένα υγιεινό lunch box καθώς και αναμνηστικά δώρα, για να τους θυμίζουν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στις δράσεις του Γηπέδου Ζωής

Με την ολοκλήρωση της Δράσης, o Coach, Παναγιώτης Γιαννάκης, δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση και των σημερινών προγραμμάτων κλείνει ο πρώτος κύκλος δράσεων του Γηπέδου Ζωής στα σχολεία της Νίκαιας. Μέσα από μια πληθώρα προγραμμάτων καταφέραμε να δώσουμε στα νέα παιδιά τα ερεθίσματα να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. Τα παιδιά μας είναι οι μελλοντικοί πρεσβευτές της κοινωνίας μας και πρέπει να είμαστε δίπλα τους». 

Το Γήπεδο Ζωής έχει ως αποστολή να δημιουργήσει μέσα από τρεις βασικούς πυλώνες, (Αθλητισμός – Παιδεία – Πολιτισμός), τις υποδομές και τα ερεθίσματα, ώστε τα παιδιά σχολικής ηλικίας να καταφέρουν να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και να οικοδομήσουν ισχυρό χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Γήπεδο Ζωής πραγματοποίησε μια σειρά από δωρεάν δράσεις σε σχολεία της Νίκαιας ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα προγράμματα και τη φιλοσοφία του. Συγκεκριμένα, μέσα σε 6 μήνες πραγματοποιήθηκαν 5 σε σύνολο δράσεις σε σχολεία της Νίκαιας, στις οποίες συμμετείχαν 630 μαθητές σε 18 προγράμματα μέσα από 3 πυλώνες δράσεων, ενώ ενημερώθηκαν 132 γονείς πάνω σε θέματα σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Γηπέδου Ζωής, Δημήτρη Γιαννακάκη, για την υπερσύγχρονη εγκατάσταση που έρχεται στην Νίκαια το 2024! 

Οι δράσεις του Γηπέδου Ζωής θα συνεχιστούν και μέσα στο καλοκαίρι με τη συμμετοχή του στο Νοstos Festival στις 22 Ιουνίου με ένα μοναδικό Inclusive Basketball Game στη σκηνή της Λυρικής Σκηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο Vamvakou Revival στις 3 Ιουλίου. Μείνετε συντονισμένοι!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γήπεδο Ζωής και τις δράσεις του δείτε εδώ: https://www.gipedozois.org/ 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η MYTILINEOS στους ESG Leaders του δείκτη MSCI

Η σημαντική αυτή επίδοση ήρθε μόλις ένα χρόνο μετά την είσοδο, για πρώτη φορά, της MYTILINEOS στον δείκτη MSCI.

Την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία βράβευσε το ΕΕΑ (video)

Η υγιής επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια αναδείχθηκαν μέσα από το θεσμό των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου...

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.

Costa Navarino: Μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 80% το 2022

Η μείωση οφείλεται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές μέσω πιστοποιητικών προέλευσης, τη μείωση χρήσης LPG καθώς και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας / ανά διανυκτέρευση. 
Skip to content