«Γεύσεις μνήμης» με τη χορηγία της ΜΕΒΓΑΛ

Date:

Share post:

Ως δημιούργημα προσφυγικής οικογένειας -με ιστορία στο γάλα- η ΜΕΒΓΑΛ συνδιαμόρφωσε με τα προϊόντα της τη γευστική παράδοση της Θεσσαλονίκης και είναι παρούσα με τη στήριξή της στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος για την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με επίκεντρο τις δράσεις που αφορούν διατροφικές παραδόσεις.

Η σημερινή γευστική μας κουλτούρα  οφείλει πολλά στην μικρασιατική κουζίνα, τη γεμάτη έντονα αρώματα, νοστιμιές και μοναδική ποικιλία και έτσι η εκδήλωση «Γεύσεις Μνήμης», που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου, ήταν αφιερωμένη σε συνταγές από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Με την παρουσία 35 πολιτιστικών συλλόγων στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, μία σειρά από μουσικοχορευτικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις ταξίδεψαν τους επισκέπτες στο παρελθόν, αναβιώνοντας τον πλούτο και την πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διατέθηκαν για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική οικογενειακή εταιρεία και στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ» επιλέγει να στηρίζει δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content