«Γεύσεις μνήμης» με τη χορηγία της ΜΕΒΓΑΛ

Date:

Share post:

Ως δημιούργημα προσφυγικής οικογένειας -με ιστορία στο γάλα- η ΜΕΒΓΑΛ συνδιαμόρφωσε με τα προϊόντα της τη γευστική παράδοση της Θεσσαλονίκης και είναι παρούσα με τη στήριξή της στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος για την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με επίκεντρο τις δράσεις που αφορούν διατροφικές παραδόσεις.

Η σημερινή γευστική μας κουλτούρα  οφείλει πολλά στην μικρασιατική κουζίνα, τη γεμάτη έντονα αρώματα, νοστιμιές και μοναδική ποικιλία και έτσι η εκδήλωση «Γεύσεις Μνήμης», που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου, ήταν αφιερωμένη σε συνταγές από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Με την παρουσία 35 πολιτιστικών συλλόγων στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, μία σειρά από μουσικοχορευτικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις ταξίδεψαν τους επισκέπτες στο παρελθόν, αναβιώνοντας τον πλούτο και την πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διατέθηκαν για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική οικογενειακή εταιρεία και στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ» επιλέγει να στηρίζει δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».