Διάκριση για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της AstraZeneca 

Date:

Share post:

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε το τετραετές περιβαλλοντικό πρόγραμμα της AstraZeneca «Προστατεύουμε το Περιβάλλον με Πράξεις 2019-2022» στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022. H διάκριση αφορά στον Πυλώνα «Περιβάλλον» στη θεματική «Ανάπτυξη Ενεργειών Αφύπνισης & Ενημέρωσης για το Περιβάλλον».

Θεμελιωμένο στις αρχές της βιωσιμότητας και της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης, το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον με Πράξεις 2019-2022», συνδέει νοηματικά τις 4 μαθηματικές πράξεις με 4 ετήσιες δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας. Με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρίας αφαιρέθηκε η ρύπανση από πέντε ακτές της Ελλάδας απομακρύνοντας 450 κιλά απορριμμάτων το 2019, προστέθηκε οξυγόνο φυτεύοντας 411 νεαρά δέντρα το 2020, ενώ το 2021 πολλαπλασιάστηκε η ενέργεια με τη φωταγώγηση 4 αστικών πάρκων μέσω ηλιακών κολώνων νέας τεχνολογίας LED, σε τρία πάρκα στην Αθήνα και σε ένα στη Θεσσαλονίκη. Και φέτος, μοιράζεται η περιβαλλοντική γνώση, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες δράσεις σε σχολεία ολόκληρης της χώρας.

H Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca, επισήμανε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων: «Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις αρχές της περιβαλλοντικής στρατηγικής μας, ώστε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στην κοινωνία και ειδικότερα στις επόμενες γενιές. Ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των ανθρώπων της ΑstraΖeneca, όσους μας υποστήριξαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας και φυσικά τους διοργανωτές για την τιμητική διάκριση του τετραετούς περιβαλλοντικού μας προγράμματος».

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση, κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.