Διάκριση της ΕΕΑΑ στα Green Awards 2022

Date:

Share post:

Δύο διακρίσεις απέσπασε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ Α.Ε.) στο φετινό θεσμό των Green Awards 2022, που επιβραβεύει την αριστεία και την καινοτομία εταιρειών που προάγουν την Πράσινη και κυκλική οικονομία. Η τελετή απονομής των Βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στο Radisson Blu Park Hotel, παρουσία 150 στελεχών από ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων. 

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία Best Green Communication Service, η ΕΕΑΑ απέσπασε τα Gold & Platinum Awards για την πλέον πετυχημένη δράση «Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης παιδιών για την Ανακύκλωση Συσκευασιών στους Μπλε κάδους – Λουνα Παρκ της Ανακύκλωσης», που υλοποίησε σε συνεργασία με την εταιρεία Butterfly Communication.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το “ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης” συνιστά ένα καινοτόμο, πρωτότυπο, ψυχαγωγικό και, ταυτόχρονα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διασκεδάζει και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά σχετικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά που ανήκουν στον Μπλε Κάδο της Ανακύκλωσης καθώς και την σωστή χρήση του. Οι μασκώτ Μπλε Κάδου και Μπλε Κώδωνα, οι οποίες αποτελούν τους ζωντανούς χαρακτήρες της Ανακύκλωσης προσελκύουν, συνοδεύουν, διασκεδάζουν, συμβουλεύουν και ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν στις βιωματικές δραστηριότητες (διαδραστικά παιχνίδια) όπως «κυνήγι χαμένου θησαυρού», «φιδάκι», «ψάρεμα», «μπόουλινγκ», «τσουβαλοδρομίες», «τροχό της ανακύκλωσης», « πάζλ», «κρίκους», «στόχο» κι ένα σωρό άλλα. Μέσω της συμμετοχής τους στα παιχνίδια αυτά, τα μέλη της μαθητικής κοινότητας έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να μάθουν τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης συσκευασιών και με τον τρόπο αυτό να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος.  

Ο  Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Μarketing & OΤΑ της ΕΕΑΑ δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς ένας θεσμός όπως τα Green Awards να αναγνωρίζει την ουσιαστική συνεισφορά της ΕΕΑΑ στην  προστασίας του περιβάλλοντος και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Για εμάς δεν είναι ένα απλό βραβείο, αλλά η αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας, των επιχειρήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να συμβάλουμε στην ορθή επιμόρφωση των νέων γενιών στην ανακύκλωση συσκευασιών. Ως ΕΕΑΑ δεσμευόμαστε να φέρνουμε συνεχώς στο επίκεντρο της ανακύκλωσης την τοπική κοινωνία, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.