Διαδραστικό μάθημα με τους πίνακες αφής της LG

Date:

Share post:

H LG Electronics (LG), αφοσιωμένη στην αναβάθμιση της καθημερινότητας μέσα από τη τεχνολογία, έχει καταφέρει να εξελίξει και την μαθητική εμπειρία, χάρη στη σειρά διαδραστικών οθονών αφής TR3BF. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι οθόνες TR3BF έρχονται επί της ουσίας για να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό μαυροπίνακα, φέρνοντας τόσο την μαθητική, όσο και την διδακτική εμπειρία, στην σύγχρονη εποχή, προσφέροντας  αυξημένες δυνατότητες προβολής περιεχομένου αλλά και αλληλεπίδρασης.

Η διαφοροποιημένη τεχνολογία αφής τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει η σειρά TR3BF, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να σχεδιάζει ή να γράφει στον «πίνακα» της με την ίδια ακρίβεια που είχε στον παραδοσιακό πίνακα αλλά και την αίσθηση της γραφής, χάρη στη λειτουργία αφής πολλαπλών σημείων. Χάρη στην τεχνολογία Multi Touch & Writing, οι οθόνες-πίνακες της LG μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και 20 σημεία πολλαπλών τόνων και 10 γραφήματα ταυτόχρονα, καθώς και 2 τύπους σημείων. Αυτή η λειτουργία παρέχει ζωντανή εμπειρία γραφής και κάνει την μετάβαση από το ξύλο στην οθόνη αφής ακόμα πιο εύκολη. Για να διευκολύνουν τη μετάβαση, οι ειδικοί της LG ενσωμάτωσαν την κλασσική κίνηση σβησίματος του πίνακα στο interface της σειράς σειρά TR3BF: κοινώς, τόσο μαθητές όσο και διδακτικό προσωπικό μπορούν να διαγράφουν κείμενα, εικόνες και κάθε άλλη πληροφορία από τον πίνακα με το χέρι τους. Η οικεία κίνηση ενισχύει τη φυσική αίσθηση εμπειρίας γραφής και αφής, σαν να σβήνει κάποιος ένα πραγματικό μαυροπίνακα, και αυξάνει περαιτέρω την ευχρηστία, κάνοντας τη χρήση της γραφίδας προαιρετική για τη διαγραφή πληροφοριών από την επιφάνεια εργασίας του πίνακα.

Αλλά, η ομοιότητα με τους παραδοσιακούς πίνακες τελειώνει εδώ. Οι οθόνες TR3BF της LG αντιπροσωπεύουν ένα όραμα για το μέλλον της διδασκαλίας και αυτό το όραμα έχει ενσωματωμένες μέσα του τις έννοιες της διαδραστικότητας και της επικοινωνίας. 

Χάρη στη λειτουργία Air Class, οι διδάσκοντες και οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν απρόσκοπτα, να οργανώσουν συναντήσεις με διάφορα εργαλεία όπως ψηφοφορία, απάντηση και κοινή χρήση του προβαλλόμενου κειμένου, που κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και διαδραστική τη διαδικασία της διδασκαλίας. Χάρη στη λειτουργία Κοινής Χρήσης Οθόνης, η σειρά TR3BF επιτρέπει να μοιράζεστε οθόνες και περιεχόμενο εύκολα, με φορητούς υπολογιστές και άλλες κινητές συσκευές, γεγονός που καθιστά τόσο τις διαδικτυακές συναντήσεις (μάθημα εκ αποστάσεως), αλλά και το μάθημα στις τάξεις ακόμα πιο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες.

Η σειρά TR3BF αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση, καθώς ενσωματώνει εφαρμογές Android και IDB σε τσιπ υψηλής απόδοσης για ένα σύστημα που λειτουργεί χωρίς την ανάγκη υπολογιστή. Επιπλέον, τα προγράμματα περιήγησης, όπως το ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα Android Chrome, υποστηρίζουν την επικοινωνία σε πολλαπλές κατευθύνσεις και κάνουν την περιήγηση/αναζήτηση στο διαδίκτυο εύκολη και γρήγορη.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».