Διακρίσεις για τον Αγρότη της χρονιάς

Date:

Share post:

Την προβολή του κοινού, συλλογικού και εν τέλει εθνικού συμφέροντος, έναντι του κλαδικού, εταιρικού ή προσωπικού, έθεσε ως προϋπόθεση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς,  για μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα στην αγροτική οικονομία και να επιτύχουμε τον μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα και την ανάδειξή του σε βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη βράβευση του αγρότη της χρονιάς, που διοργανώνει η εφημερίδα Agrenda, o κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι μέσα από τα βραβεία «αναδεικνύονται οι καλές πρακτικές και κάθε ένας από τους βραβευόμενους αποτελεί σημείο αναφοράς και πρότυπο για το πώς πρέπει να εξελίσσεται η παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας.Πρόκειται για ανθρώπους που όχι απλώς αγαπούν τη δουλειά που κάνουν, αλλά επιζητούν την εξέλιξή της αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις με στόχο πάντα τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων που παράγουν».

Επισήμανε ότι στις διεθνείς αγορές κάθε τι ελληνικό έχει ταυτιστεί με την ποιότητα, την οποία όλοι οφείλουμε να διατηρούμε και να ενισχύουμε καθώς αποτελεί το ισχυρότερο όπλο μας σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό κόσμο.

Ο ΥπΑΑΤ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία που έχει η πρωτογενής παραγωγή στην παγκόσμια οικονομία μετά τις διαδοχικές κρίσεις και σε ό,τι αφορά στην επισιτιστική επάρκεια αλλά και σε ό,τι αφορά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της κρίσης έλαβε μέτρα που διασφαλίζουν την επάρκεια αγαθών και τη συνέχιση της παραγωγής, ενώ με μια σειρά στοχευμένων μέτρων έδωσε σημαντική στήριξη στους παραγωγούς προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες από την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στη συμβολή της ΚΑΠ, του ΕΠΑΛΥΘ και του Ταμείου Ανάκαμψης στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας και σημείωσε ότι «η επιτυχής εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου στο πλαίσιο της ΚΑΠ, αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση για τον δυναμικό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, ιδιαίτερα μέσα στη δίνη των αλλεπάλληλων, εξωγενών κρίσεων που βιώνουμε». Καταλήγοντας επισήμανε ότι «κοινός στόχος είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα να επιτύχουμε τον μετασχηματισμό της αγροτικής μας οικονομίας. Με τον τρόπο αυτό θα ωφελήσουμε την οικονομία μας, την πατρίδα μας αλλά και τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά». 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.