Δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Date:

Share post:

Δύο σημαντικές δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο των Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Φορέα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.

Η πρώτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, αφορά στην Εθελοντική Δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS και με την υποστήριξη του Δήμου. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού ενώ στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών.

Παράλληλα, με αφορμή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS και ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού με θέμα “Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση” η  TÜV HELLAS (TÜV NORD) ήταν ο Χορηγός των Βραβείων που απένειμε η Ακαδημία Εθελοντισμού σε εθελοντικές οργανώσεις αλλά και δήμους που προάγουν την ιδέα του Εθελοντισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που ήταν υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, βραβεύθηκαν ο ΣΠΑΥ Υμηττός και οι συνεργαζόμενες Εθελοντικές Οργανώσεις που προστατεύουν το οικοσύστημα του Υμηττού, καθώς και οι εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού στο έργο του. Επιπλέον, δόθηκαν τρεις τιμητικές διακρίσεις σε Δήμους που προάγουν την ιδέα του Εθελοντισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ η Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS απένειμε το Βραβείο Καλύτερης Εθελοντικής Οργάνωσης και το Βραβείο του Καλύτερου Ενεργού Πολίτη για το 2022.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτατο πλέγμα ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας που πραγματοποιεί η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Μεταξύ άλλων, εντός του 2022 ο Φορέας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από δωρεάν πιστοποιήσεις προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους οργανισμούς αλλά και πλήθος δωρεάν σεμιναρίων και ημερίδων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, στηρίζει σταθερά μέσω δωρεών τόσο την πολιτική προστασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών όσο και μια σειρά νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών δομών.

Η Σοφία Γεωργαλή, CSR Manager  της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε: «Η έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι σύμφυτη με τον τρόπο λειτουργίας μας. Πιστεύουμε και αποδεικνύουμε έμπρακτα την υποχρέωση των επιχειρήσεων να προσφέρουν στην κοινότητα, επιστρέφοντας με ουσιαστικό τρόπο μέρος της κερδοφορίας τους αλλά και του μόχθου τους. Ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία, όπου οι κοινωνία μαστίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, ο κοινωνικός ρόλος των επιχειρήσεων είναι κομβικός και επιβεβλημένος. Υπό αυτό το πρίσμα, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοινωνία σε κάθε ευκαιρία, μένοντας προσηλωμένοι στις αξίες μας». 

Ο Πρόεδρος της HELPHELLAS Γιώργος Γαμπιεράκης δήλωσε ότι: “Η Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS στοχεύει στην θεσμική θωράκιση και αναβάθμιση του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών συνδέει ολιστικά την Εκπαίδευση με τον Εθελοντισμό, προσφέροντας την δυνατότητα σε ενεργούς πολίτες να εκπαιδευθούν σε δεξιότητες με προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και να πιστοποιηθούν φυσικά πρόσωπα ως εθελοντές. Πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός στην Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο ισχυρό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας συντονισμού, συστηματικής οργάνωσης με κανόνες διαφάνειας και λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί πεποίθηση μας ότι η σύνδεση δημόσιου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση αυτή, και η συνεργασία μας με την TUV HELLAS (TÜV NORD) το αποδεικνύει έμπρακτα στην πράξη”.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.