Δωρεά 1,8 εκατ. ευρώ από την Coca-Cola στην Ελλάδα για Βαρυμπόμπη – Τατόι

Date:

Share post:

Επιπλέον δωρεά 800 χιλιάδων ευρώ από την Coca-Cola Hellas, για την αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων της περιοχής Βαρυμπόμπης – Τατοϊου, ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα μαζί με τη Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, κα Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς και τη Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Hellas, κα Λίλιαν Νεκταρίου. Η επίσκεψη οργανώθηκε για την παρακολούθηση της ταχείας προόδου των έργων στην περιοχή που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2022.

Η δωρεά αυτή προστίθεται στην αρχική δωρεά 1 εκατ. ευρώ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, επεκτείνοντας την περιοχή αποκατάστασης, η οποία πλέον ξεπερνά τα 3.900 στρέμματα.  

Τα έργα, που είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφορούν στην άμεση αντιμετώπιση της εδαφικής διάβρωσης και την αντιπλημμυρική θωράκιση για τη συγκράτηση φερτών υλών, με στόχο τη φυσική αναγέννηση και αναδάσωση της περιοχής.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Για μια ακόμα φορά, η Coca-Cola στην Ελλάδα αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τον νεοσύστατο θεσμό του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης, προσφέροντας 1 εκατομμύριο ευρώ τον Οκτώβριο για τη χρηματοδότηση αντιδιαβρωτικών έργων στη Βαρυμπόμπη. Σήμερα, η Coca-Cola Hellas ανακοίνωσε και νέα δωρεά ύψους 800 χιλ. ευρώ για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης στην περιοχή του Τατοΐου. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης». 

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης, έχουμε πλήρη συναίσθηση ευθύνης για τον επείγοντα χαρακτήρα των αντιπλημμυρικών έργων. Για αυτό και προχωράμε με ταχύτητα στην υλοποίηση της δωρεάς για να διασφαλίσουμε την άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση της περιοχής. Η υλοποίηση αυτής της δωρεάς συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, και τη δέσμευσή μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040,  για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους».  

Η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Hellas  σημείωσε πως: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που σήμερα ανακοινώνουμε την ενίσχυση της αρχικής δωρεάς του εμφιαλωτή μας, Coca-Cola Τρία Έψιλον, προσφέροντας ως Coca-Cola στην Ελλάδα, συνολικά, 1,8 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση μίας περιοχής που επλήγη σημαντικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Καθώς η ευημερία της κοινωνίας όπου δραστηριοποιούμαστε αποτελεί προτεραιότητά μας, μέσα από τα έργα αυτά θέλουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, στην πρόληψη μελλοντικών πυρκαγιών και πλημμυρών, καθώς και στη φυσική αναδάσωση της περιοχής».

Τον Αύγουστο του 2021, η Coca-Cola στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, διέθεσε 100,000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες στέγασης, ρουχισμού και υποστήριξης των πληγέντων και για την ενίσχυση του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ προχώρησε και στη διάθεση περισσότερων από 180.000 προϊόντων τόσο για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής όσο και για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.

Η εκπαίδευση στελεχών «πολιορκητικός κριός» για τα ESG

Βάσει της υποχρεωτικής εφαρμογής του Taxonomy από το 2022 και του NFDR από το 2021 (στην Ελλάδα απαιτητός από τις εισηγμένες εταιρείες) οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους.