Δύο ελληνικά έργα αγροτικής ανάπτυξης διακρίθηκαν στον διαγωνισμό RIA

Date:

Share post:

Στις 6 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η τελετή βράβευσης των έργων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Rural Inspiration Award 2022 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2019 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Στον διεθνή αυτό διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 111 έργα ΠΑΑ από τις Μονάδες Υποστήριξης Δικτύων όλων των Κρατών – Μελών της Ε.Ε., οι οποίες είναι αρμόδιες για την επιλογή, σύνταξη και υποβολή των αιτήσεων. 

Η Μονάδα Δικτύωσης και Δημοσιότητας της ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ υπέβαλε τρεις υποψηφιότητες εκ των οποίων δύο έργα προκρίθηκαν ως φιναλίστ στις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Κατηγορία: Ανθεκτικό μέλλον (Resilient Futures): ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ, (Δράση 10.2.1 Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία).
  2. Κατηγορία: Κοινωνικό μέλλον χωρίς αποκλεισμούς (Social inclusive futures): “ΑΞΙΖΩ” ΙΚΕ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΜΕΑ (Μέτρο 19.2 LEADER Ο.Τ.Δ. Κομοτηνής).

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Επιτρόπου Γεωργίας κος Maciej Golubiewski ανακοίνωσε ως νικητή στην κατηγορία του το έργο «Ελληνική κόκκινη φυλή Καστοριάς Κρυσταλλοπηγής», ενώ το έργο «ΑΞΙΖΩ» απέσπασε τιμητική διάκριση ως υψηλής αξίας έργο. 

Η σημαντικότητα της επιτυχίας αυτής είναι μεγάλη καθώς τα έργα του ελληνικού ΠΑΑ αναδεικνύονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα επιτυχημένα παραδείγματα μπορούν να εμπνεύσουν περισσότερους ανθρώπους να αναπαράγουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα επενδυτικά προγράμματα της ΚΑΠ ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των πολυσύνθετων οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων των παραγωγών μας καθώς και των αγροτικών μας περιοχών. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ανακοίνωσης του νέου Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – EUCAPNETWORK, ένα γεγονός μεγάλης απήχησης που συγκέντρωσε συμμετέχοντες από όλα τα Κράτη – Μέλη, εκπροσώπους των Διαχειριστικών Αρχών, των Εθνικών Αγροτικών Δικτύων, των Ομάδων Τοπικής Δράσης LEADER, Αξιολογητών Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, εκπροσώπους από Ενώσεις Αγροτών, από Ερευνητικά Ιδρύματα και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για την αγροτική πολιτική, προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες, πρακτικές και απόψεις γύρω από τα θέματα της επικοινωνίας, της εφαρμογής, της αξιολόγησης και της καινοτομίας των Στρατηγικών Σχεδίων ΚΑΠ ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.