Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα τα εγκαίνια του νέου Πολυχώρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Κορωπί Αττικής από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στον Δήμο Κρωπίας επί της οδού Άνοιξης και συγκεκριμένα, στη θέση Άγιος Πέτρος Κορωπίου, κι έχουν ήδη καταστεί λειτουργικές στην υπηρεσία κάθε παιδιού.
Ο Οργανισμός επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στον νέο αυτό χώρο, όπου έχουν ήδη προστεθεί ακόμη περισσότερες αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Οι καινούριες εγκαταστάσεις του Οργανισμού που αποκτήθηκαν χάρη στην κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μαλάμου, στόχο έχουν την αναβάθμιση και επέκταση του εξειδικευμένου και ολιστικού έργου προς όφελος κάθε παιδιού σε κίνδυνο και ανάγκη.
Το «παρών» στα Εγκαίνια έδωσαν, απευθύνοντας χαιρετισμό οι: Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Αυγερινός Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Αττικής εκ μέρους του Περιφερειάρχη, Δημήτρης Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός ΓΕΣ, Αλέξιος Ράπανος, Αρχηγός Π.Σ., Δημήτριος Ελευθέριος-Κατάρας, Π.Ν. Διοικητής ΔΕΝ εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΝ, Βασίλειος Παπαχρήστου, Δ/ντης Β’ Κλάδου ΓΕΑ εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΑ, Νικόλαος Πολέμης, Περιφερειακός Διοικητής Αττικής Λ.Σ. εκ μέρους του Αρχηγού Λ.Σ., Γεώργιος Λουκόπουλος, Αστυνομικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Αττικής εκ μέρους του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Ξένη Δημητρίου, τ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου και Frank Franke, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας «Wings of Help».
Στο πλαίσιο των διήμερων δράσεων, και με αφορμή τα εγκαίνια, 482 παιδιά από 9 σχολεία του Δήμου Κρωπίας και της ευρύτερης περιοχής επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις, συμμετέχοντας σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής.
Στον Πολυχώρο πρόκειται να λειτουργούν:
- Η Ακαδημία Εκπαίδευσης & Eπιμόρφωσης Smile Academy του Οργανισμού, μία Ακαδημία με φυσική και ψηφιακή παρουσία και συμμετοχή, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ικανοτήτων, στάσεων ζωής και συνηθειών από μικρούς και μεγάλους, με απώτερο στόχο την ευημερία των παιδιών στον πραγματικό αλλά και στον ψηφιακό κόσμο. Οι δράσεις της Ακαδημίας, σχεδιάζονται με ειδικούς από αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και διακεκριμένες Εταιρείες.
- Το Κέντρο αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδώνγια: α) την τροφοδοσία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί ο Οργανισμός πανελλαδικά για την υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης (είδη ένδυσης και υπόδησης, οικοσκευές, έπιπλα), ειδών για την υποστήριξη παιδιών με ιατρικά προβλήματα (αμαξίδια, νοσοκομειακά κρεβάτια κ.λπ.) β) την κάλυψη αναγκών σε περιπτώσεις έκτακτες και φυσικών καταστροφών στη χώρα μας και διεθνώς σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία
- Το Κοινωνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Σκύλων ωφελείας (σκύλοι έρευνας και διάσωσης, σκύλοι θεραπείας κ.λπ.)
- Χώροι ψυχαγωγίας για παιδιά
- Κέντρο διαχείρισης και φροντίδας μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης
- Πολυχώρος δράσεων και εκδηλώσεων
- Χώρος δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας παιδιών και επαφής τους με τη φύση και ζώα αγροκτήματος
- Το Συντονιστικό κέντρο όλων των οχημάτων. Επιγραμματικά: Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας και παιδιά και νεογνά, Κινητά πολυϊατρεία και μονάδες προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής, Οχήματα άμεσης κοινωνικής επέμβασης, Ιατρικές μονάδες παιδιατρικής κατ΄οίκον νοσηλείας, Φορτηγά και φορτηγά ψυγεία για την ασφαλή μεταφορά αγαθών, Κινητές Επιχειρησιακές Μονάδα για τον συντονισμό της έρευνας, διάσωσης και επέμβασης εξαφανισμένων ατόμων.
- Όλα τα οχήματα ανάλογα με τον σκοπό που επιτελούν πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας και στελεχώνονται από το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό. Τα οχήματα αποτελούν σημαντικά «εργαλεία» για την πραγματοποίηση του έργου του Οργανισμού για αυτό και έχουν χαρακτηριστεί ως οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΦΕΚ 819Β/2.4.2014).