ΕΕΑΑ: Διαδραστικές εκδηλώσεις στην Attica Green Expo 2023

Date:

Share post:

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) συμμετείχε στην Έκθεση Attica Green Expoπου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2023

Συγκεκριμένα, η ΕΕΑΑ έδωσε δυναμικό «παρών» στην Έκθεση μέσω του διαδραστικού περιπτέρου της, επιφάνειας50 τ.μ., προσβλέποντας στην ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για την προστασία των φυσικών πόρων, τη μείωση των αποβλήτων και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κυκλικής οικονομίας. Επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμοί, θεσμικοί παράγοντες, σχολεία και ευρύ κοινό επισκέφθηκαν το περίπτερο και ενημερώθηκαν από τα στελέχη της εταιρείας για τα αποτελέσματα του Μπλε Κάδου και του Μπλε Κώδωνα στη χώρα, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, μέσω της καθημερινής και συστηματικής ανακύκλωσης.

Επιπλέον, μέσω της βραβευμένης δράσης «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ Ανακύκλωσης», περισσότεροι από 8.000 μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα υλικά που ανακυκλώνονται στον Μπλε Κάδο, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους μεγαλύτερους ώστε να εντάξουν την ανακύκλωση στις καθημερινές τους συνήθειες. 

Την Πέμπτη 25 Μαΐου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΑΑ, Ιωάννης Ραζής συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση της ΕΕΔΣΑ με θέμα «Η Εναλλακτική Διαχείριση στην Ελλάδα – Εμπόδια και Προοπτικές». Ο κ. Ραζής αναφέρθηκε αρχικά στην επιτυχημένη πορεία της ΕΕΑΑ, η οποία όπως σημείωσε, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεισφορά των Δήμων στο έργο της εταιρείας. Αποσκοπώντας σε ένα βιώσιμο και περισσότερο «πράσινο» αύριο, ο κ. Ραζής επεσήμανε την ανάγκη για άμεση παρέμβαση της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος ανακύκλωσης συσκευασιών στη χώρα και στην ανάγκη για την ουσιαστική αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, καλώντας τους φορείς που εκπροσωπούν τους Δήμους και τους υπόχρεους παραγωγούς να θέσουν επιτακτικά το ζήτημα της ανακύκλωσης συσκευασιών στη νέα πολιτική ηγεσία.

Στην Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΕΠΑΓΩΓΗ» που πραγματοποιήθηκετην ίδια ημέρα, η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας ΟΤΑ της ΕΕΑΑ, Βίκυ Μανανά, αναφέρθηκε στη συμμετοχή και υποστήριξη της ΕΕΑΑ στο πρόγραμμα των περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων και δράσεων που υλοποιεί ο ΜΚΟ NoWaste21, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας. «Στις μέρες μας, με την έντονη επιδείνωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων λόγω της κλιματικής αλλαγής, η ενημέρωση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, ατομικά και συλλογικά, αποτελούν προτεραιότητα, ενώ η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης σε νεαρές ηλικίες είναι ιδιαίτερα σημαντική», υπογράμμισε η κ. Μανανά.

Η ΕΕΑΑ θα συνεχίσει να συμμετέχει και να οργανώνει πρωτοβουλίες, προγράμματα και δράσεις που διαμορφώνουν μια νέα περιβαλλοντική κουλτούρα και προάγουν μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content