ΕΕΔΕΓΕ: Πρόσκληση σε καινοτόμες γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) διεκδικεί για τις γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.
people, girls, women-2557399.jpg

To Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), μέσω του ΕΒΕΑ, θα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καινοτόμες γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες.

Παράλληλα, προωθεί την άδεια μητρότητας, με τη μορφή επιδόματος και για τις γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, καθώς την αντίστοιχη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για το διάστημα απουσίας τους από την εργασία τους.

Σχετική γνωστοποίηση έκανε η πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη – Ευφραίμογλου, στην εσπερίδα που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και η Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του επιμελητηρίου, με θέμα: “Η νέα εποχή στη γυναικεία επιχειρηματικότητα – Δράσεις και μέτρα που ενθαρρύνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα”.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η πρόεδρος, για την περαιτέρω στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, «ως ΕΕΔΕΓΕ έχουμε υποβάλει υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομικών, προτείνοντας την επέκταση της στήριξης της Πολιτείας και στις γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και οι οποίες θα πρέπει να απολαμβάνουν την άδεια μητρότητας με τη μορφή επιδόματος, καθώς και την αντίστοιχη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για το διάστημα απουσίας τους από την εργασία τους».

Υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης και κατάρτισης των γυναικών επιχειρηματιών, και προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, «θα αναλάβουμε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αφορά την εκπαίδευση των γυναικών σε νέες δεξιότητες. Πρόκειται για μία δράση που θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλη κλίμακα, με γνώμονα την ανάπτυξη και ενίσχυση δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στο σύγχρονο επιχειρείν».

Επιπλέον, το ΕΕΔΕΓΕ, μέσω του ΕΒΕΑ, θα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καινοτόμες γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες να κάνουν το πρώτο βήμα και να ενταχθούν στην Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ, ενώ σημείωσε ότι, για πρώτη φορά φέτος, στα Βραβεία Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το ΕΒΕΑ, περιλαμβάνεται και Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

«Στόχος μας είναι αφενός να επιβραβεύσουμε τις γυναίκες που ξεχωρίζουν στο επιχειρείν και αφετέρου να ενισχύσουμε το πρότυπο της επιτυχημένης γυναίκας επιχειρηματία, δίνοντας έτσι κίνητρο και σε άλλες γυναίκες να τολμήσουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό στίβο, αλλά και σε όσες ήδη επιχειρούν, να κάνουν ένα βήμα παραπάνω» όπως εξήγησε η κ. Ευφραίμογλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!