ΕΕΣ: Ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους Ουκρανούς της Μολδαβίας 

Date:

Share post:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, παρέδωσε μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Μολδαβία, προς ενίσχυση του μεγάλου αριθμού Ουκρανών αμάχων που φιλοξενούνται προσωρινά στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η 7η κατά σειρά ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ (3 φορτηγά) προς τους πληγέντες της Ουκρανίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μεταφέροντας περίπου 30 τόνους ανθρωπιστικού υλικού (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, αντισηπτικά, κ.α.) στη Μολδαβία. Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα διατεθεί άμεσα στους εκτοπισμένους Ουκρανούς, ενισχύοντας σημαντικά τις κρατικές υπηρεσίες της Μολδαβίας στο δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά για να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό προσφύγων που έχει συγκεντρωθεί στη χώρα. 

Βίντεο από την παράδοση της ανθρωπιστικής αποστολής στη Μολδαβία: https://youtu.be/uVwDKtqAWHI

Σημειώνεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας, καταγράφοντας τις διαρκώς αυξανόμενες  ανάγκες που υφίστανται, προκειμένου το επόμενο διάστημα να αποστείλει εκ νέου ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των πληγέντων. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.

Η εκπαίδευση στελεχών «πολιορκητικός κριός» για τα ESG

Βάσει της υποχρεωτικής εφαρμογής του Taxonomy από το 2022 και του NFDR από το 2021 (στην Ελλάδα απαιτητός από τις εισηγμένες εταιρείες) οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους.