ΕΕΣ: Μεγάλες δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Date:

Share post:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού διοργάνωσε μια σειρά από δράσεις, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που δυστυχώς στοιχίζει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα εντοπίζονται περισσότερες από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού κάθε χρόνο.

Συγκεκριμένα, Κινητές Μονάδες Υγείας του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, πραγματοποιώντας κλινική εξέταση (ψηλάφηση) από γυναικολόγο στο κοινό, συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου, βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση με χρήση προπλάσματος, καθώς και ενημέρωση μέσω έντυπου υλικού για την αξία πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. 

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω δράση του Ε.Ε.Σ, ξεκίνησε με επιτυχία την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, στην πλατεία Δημαρχείου Φυλής, όπου έγινε ενημέρωση για τον προσυπτωματικό έλεγχο για την πρόληψη του καρκίνου σε περίπου 250 γυναίκες, ενώ περισσότεροι από 50 άντρες ενημερώθηκαν για την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου. Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο και θα πραγματοποιηθούν κι άλλες το προσεχές διάστημα και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.