ΕΕΣ: Συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς

Date:

Share post:

Σε συνέχεια της μεγάλης κινητοποίησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες σε Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα, ανέπτυξε επιπλέον κινήσεις συμπαράστασης των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας.

Συγκεκριμένα, απηύθυνε κάλεσμα προς ενίσχυση των πληγέντων, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

Τράπεζα: EUROBANK Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πλημμύρες».

· Με κλήση από σταθερό στο 19848 (χρέωση 1,95 ευρώ ανά κλήση, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και τέλους σταθερής τηλεφωνίας 5%)

· Με κλήση από κινητό στο 19848 (χρέωση 2,05 ευρώ ανά κλήση, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και τέλους κινητής τηλεφωνίας 10%).

· Με sms, γράφοντας «ΕΕΣ» και αποστολή στο 19848 (χρέωση 2,31 ευρώ ανά μήνυμα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και 10% τέλη κινητής τηλεφωνίας). Δεν εφαρμόζεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας 10%: α) στους συνδρομητές που είναι δικαιούχοι απαλλαγής από το τέλος κινητής (ηλικίες 15-29 ετών) και β) στους χρήστες καρτοκινητής, καθώς έχει καταβληθεί τέλος καρτοκινητής 10% κατά την ανανέωση του χρηματικού υπολοίπου της σύνδεσής τους).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr

Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απηύθυνε κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πλημμυροπαθείς οικογένειες. Σημεία Συγκέντρωσης Τροφίμων: Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, Κολωνός Τηλ: 210-5147300, Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Τηλ: 210-3609825. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 – 17:00 και στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του ΕΕΣ.

Related articles

SANITAS και ΑΒ Βασιλόπουλος: Κοινή εθελοντική δράση καθαρισμού

Oι εθελοντές καθάρισαν όλη την έκταση του πάρκου, απομακρύνοντας περίπου 6.900 λίτρα απορριμμάτων, εκ των οποίων τα 2.200 λίτρα οδηγήθηκαν προς την ανακύκλωση.

Η MYTILINEOS στους ESG Leaders του δείκτη MSCI

Η σημαντική αυτή επίδοση ήρθε μόλις ένα χρόνο μετά την είσοδο, για πρώτη φορά, της MYTILINEOS στον δείκτη MSCI.

Την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία βράβευσε το ΕΕΑ (video)

Η υγιής επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια αναδείχθηκαν μέσα από το θεσμό των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου...

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.
Skip to content