ΕΕΣ: Τίμησε τις ηρωίδες αδελφές Νοσοκόμες του 1940-41

Date:

Share post:

Το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2022, παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Σκούμα, παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τις αδελφές Νοσοκόμες του Ε.Ε.Σ, στην εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης του Κοργιαλένειου – Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ. Την Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελπινίκη Ταβιάτου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Νοσοκομείου Δημήτριος Μπαζίγος και η Αντιπρόεδρος – Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Αναστασία Κανέλλου.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων Αδελφών Νοσοκόμων του ΕΕΣ, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στις ηρωίδες του Ε.Ε.Σ. που θυσιάστηκαν στα βουνά της Πίνδου και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, ανέφερε: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θρήνησε κατά τον πόλεμο του 1940 -1941 την τραγική απώλεια λαμπρών Αδελφών Νοσοκόμων που προσέφεραν τον εαυτό τους ολοκαύτωμα στο μεγαλειώδη βωμό της πατρίδος του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της Ερυθροσταυρικής αποστολής. Το μνημείο των αδελφών Νοσοκόμων του Ε.Ε.Σ. θα διαιωνίζει συγκινητικά και μυσταγωγικά την ιερή ανάμνηση των γενναίων Αδελφών Νοσοκόμων που θυσίασαν την ζωή τους στον λαμπροφόρο βωμό το Ερυθροσταυρικού καθήκοντος».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ACS: Ετήσια πιστοποίηση βιωσιμότητας με χάλκινο μετάλλιο EcoVadis 

Η Ecovadis βαθμολογεί την απόδοση αξιολογώντας τις πολιτικές, τις ενέργειες και τα αποτελέσματα μιας εταιρείας, καθώς και στοιχεία από τρίτους επαγγελματίες και εξωτερικούς εμπλεκόμενους.

ΕΥΡΗΚΑ: Δωρεές αξίας 150.000 ευρώ μέσα στο 2022

Η εκστρατεία του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ και της ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ ξεκίνησε στις αρχές του 2022, με την προσφορά αντιβακτηριδιακών-απολυμαντικών προϊόντων αξίας 50.000 ευρώ στους πολίτες της Ουκρανίας.

EEΣ: Είδη πρώτης ανάγκης σε νοικοκυριά του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Η δράση αναπτύχθηκε από κλιμάκια του ΕΕΣ στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντικό δυναμικό του Οργανισμού.

Greek – Ukrainian Startups Gateway

Στόχος του προγράμματος Greek-Ukrainian StartUp Gateway είναι να προσφέρει προσωρινή μετεγκατάσταση σε ουκρανικές start-ups και στους εργαζόμενούς τους (όπως και στις οικογένειές τους).