Εθελοντές στην πρώτη γραμμή της μάχης και στην Αλεξανδρούπολη

Date:

Share post:

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από λίγο καιρό στην Αλεξανδρούπολη, κινητοποιήθηκαν άμεσα κλιμάκια εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών από τα Περιφερειακά Τμήματα Κομοτηνής, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και νοσηλεύτριες από το Π.Τ. Ε.Ε.Σ Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατάσβεσης και τους πολίτες, βρισκόμενοι διαρκώς στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια εθελοντών του Ε.Ε.Σ με διασωστικό εξοπλισμό και οχήματα, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρέθηκαν στο πλευρό των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη, έχοντας προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στους οικισμούς Άνθεια, Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα Αλεξανδρούπολης. Οι εθελοντές ενίσχυσαν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης, ενώ παράλληλα πρόσφεραν Πρώτες Βοήθειες σε πυροσβέστες και πολίτες που αντιμετώπισαν ελαφρά εγκαύματα, δακρύρροιες, δύσπνοιες από τη συνεχή τη μάχη με τις φλόγες. Ταυτόχρονα, πραγματοποίησαν συνεχείς περιπολίες για τον εντοπισμό κατοίκων ή οικόσιτων ζώων που δεν έχουν απομακρυνθεί από τις πυρόπληκτες ζώνες.

Συνδρομή του Ε.Ε.Σ. στην ασφαλή μεταφορά των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. συνέδραμαν στην προσωρινή εγκατάσταση των πολιτών στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενισχύοντας τους με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και βοηθώντας στην μετακίνησή των ηλικιωμένων και εκείνων που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όπου και όσο χρειαστεί. 

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content