Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών από τους εργαζόμενους της Marks & Spencer 

Date:

Share post:

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι της Marks & Spencer Ελλάδος ένωσαν τις δυνάμεις τους και συναντήθηκαν σε διαφορετικές παραλίες, με σκοπό να απομακρύνουν απορρίμματα που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ενέργεια υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας «Plan A», το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από διεθνείς δράσεις και δεσμεύσεις της εταιρίας Marks & Spencer, με σκοπό τη συμβολή της στη δημιουργία ενός κόσμου πιο βιώσιμου, για όλους. 

Η ενέργεια καθαρισμού παραλιών διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών, η οποία για το 2022 γιορτάστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 150 εργαζόμενοι των Marks & Spencer στην Ελλάδα, καθάρισαν 17 χιλιόμετρα ακτών και συνέλεξαν 161 κιλά απορριμμάτων, εκ των οποίων τα 73 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα. Η εταιρεία παρείχε στους εθελοντές τα απαραίτητα υλικά για τη συλλογή και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων, όπως γάντια και σακούλες, απόχες για τον καθαρισμό και της θάλασσας, καθώς και καπέλα για την προστασία τους από τον ήλιο.

Ενδεικτικά, στην Αττική η παραλία που καθαρίστηκε στο πλαίσιο της δράσης ήταν αυτή του Δ. Αλίμου, στο Ηράκλειο Κρήτης η παραλία Καράβολα και στη Ρόδο η παραλία Κάτω Πέτρες. 

Η Anita Sabarwal, Country Manager της Marks & Spencer Greece που συμμετείχε στη δράση καθαρισμού της παραλίας του Δ. Αλίμου, δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στη Marks & Spencer, η προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον αποτελεί κυρίαρχο άξονα της στρατηγικής μας. Η δράση παράλληλου καθαρισμού παραλιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Plan Α», στην οποία προχωρήσαμε με εθελοντές από τις ομάδες εργαζομένων Marks & Spencer σε όλες τις περιοχές που έχουμε παρουσία, συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία καθαρών παραλιών ενώ παράλληλα είχε και σημαντική συμβολική αξία, προβάλλοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί, μέσα από μικρότερες ή μεγαλύτερες πρωτοβουλίες, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη δημιουργία μιας βιώσιμης καθημερινότητας».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.