Connect with us

Ανά Κλάδο

ΕΛΑΪΣ- Unilever Hellas και Αειφόρος Διαβίωση

unilever

Σκοπός της εταιρίας είναι να κάνει την αειφορία καθημερινή πρακτική

Υλοποιεί νέες επιχειρηματικές πρακτικές, που αναπτύσσουν τόσο την εταιρία όσο και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Ανταποκρίνεται στη συνεχώς αυξανόμενη επιθυμία των ανθρώπων για πιο αειφόρα και «υπεύθυνα» προϊόντα και για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους. Το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την Αειφορία θα τη βοηθήσει να διπλασιάσει το μέγεθος της επιχείρησης, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμά της στο περιβάλλον και αυξάνοντας τη θετική επίδρασή της στην κοινωνία. Παράλληλα, συνεργάζεται με φορείς, μέσω των οποίων μπορεί να βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα σε παγκόσμια κλίμακα: για την αποψίλωση των δασών και την κλιματική αλλαγή, την προσωπική υγιεινή, το ασφαλές πόσιμο νερό και τις εγκαταστάσεις υγιεινής, την αειφόρο γεωργία και τους μικροκαλλιεργητές.

Ο κόσμος αλλάζει

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Η θερμοκρασία αυξάνεται, οι ελλείψεις νερού είναι συχνότερες και οι προμήθειες τροφίμων όλο και λιγότερες. Η αύξηση του πληθυσμού είναι ταχύτατη, καθιστώντας τους βασικούς κανόνες υγιεινής μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, ενώ οι πόροι του πλανήτη απειλούνται ολοένα και περισσότερο. Δεν υπάρχει πλέον «συνηθισμένη ροή εργασιών». Τα παλιά οικονομικά συστήματα δεν είναι πλέον κατάλληλα για να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες. Με προϊόντα που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια καταναλωτές, έχει μια τεράστια ευκαιρία να επιφέρει την αλλαγή και αναπτύσσει ένα νέο, αειφόρο επιχειρηματικό μοντέλο. Ένα μοντέλο στο οποίο:

• Τα δικαιώματα και οι ευκαιρίες στο χώρο εργασίας βελτιώνονται και οι γυναίκες αντιμετωπίζονται δίκαια.

• Η υγεία και η ευημερία των ανθρώπων αποτελούν προτεραιότητα.

• Όλες οι γεωργικές πρώτες ύλες προέρχονται από αειφόρες πηγές.

• Το περιβάλλον προστατεύεται για τις μελλοντικές γενιές.

Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την αειφορία

Το 2010 έθεσε σε εφαρμογή το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την Αειφορία, το οποίο θα βοηθήσει να διπλασιάσουν το μέγεθος της επιχείρησης, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμά της στο περιβάλλον και αυξάνοντας τη θετική επίδρασή της στην κοινωνία. Έχει θέσει τρεις μεγάλους στόχους. Έως το 2020 θα έχει:

• Βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής περισσοτέρων του 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων

• Μειώσει στο μισό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων τους

• Βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων που εργάζονται σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων ανθρώπων που εργάζονται σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας τους.

slp-graphic-greece_tcm117-414067

Με την ενσωμάτωση της αειφορίας σε κάθε πτυχή της επιχείρησης, το Σχέδιο της ανοίγει νέες ευκαιρίες και προωθεί την ανάπτυξή τους:

• Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν προϊόντα με μια κοινωνική αποστολή, όπως το Dove και το Lifebuoy.

• Καθώς αλλάζουν οι ανάγκες των καταναλωτών, εστιάζει σε καινοτομίες, όπως τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν λιγότερο νερό.

• Κάνει την αλυσίδα εφοδιασμού της πιο ασφαλή, σε συνεργασία με μικροκαλλιεργητές, για να βελτιώσει τις γεωργικές πρακτικές και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Προώθηση της αειφορίας

Μέσα από τα προϊόντα της, η Unilever ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να κάνουν εξυπνότερες επιλογές στις αγορές τους και βιώσιμες επιλογές στο σπίτι.

Θεμελιώδεις αλλαγές

Οι συνεργασίες της δίνουν επίσης τη δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχουν τρία μεγάλα θέματα στα οποία συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς και φορείς:

• Αντιμετώπιση της αποψίλωσης των δασών και της κλιματικής αλλαγής
• Βελτίωση της υγιεινής και της πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό
• Υποστήριξη της αειφόρου γεωργίας και της ανάπτυξης των μικροκαλλιεργητών

Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σημείο καμπής, ένα σημείο όπου η αλλαγή είναι απαραίτητη για το καλό της ζωής σε όλο τον πλανήτη. Ο κόσμος χρειάζεται ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, με την αειφορία, την υπεύθυνη ανάπτυξη, στο επίκεντρο. Η Unilever πιστεύει πως οι επιχειρήσεις που το αντιλαμβάνονται αυτό και αναπτύσσονται με αειφόρο τρόπο, όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά και θα ευδοκιμήσουν. Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη εποχή για να δημιουργηθεί ένα λαμπρότερο μέλλον.

Πρωτοβουλίες Αειφορίας στην Ελλάδα 2014

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ασφάλειες

To ανθρώπινο δίχτυ ασφαλείας της Generali

Generali

Η Generali, ως ένας εταιρικός πολίτης του κόσμου, έχει το όραμα να συμβάλλει στο βιώσιμο μέλλον κάθε κοινότητας όπου δραστηριοποιείται. Με την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της και τη συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, η Generali έχει δημιουργήσει το Human Safety Net. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο αλληλοβοήθειας, που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων, που το έχουν ανάγκη. Οι στοχευμένες δράσεις του Human Safety Net αφορούν:

  • Ευκαιρίες ανάπτυξης κατά την πρώιμη παιδική ηλικία και τη στήριξη οικογενειών. Σε όλο τον κόσμο, 2 στα 3 παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας κινδυνεύουν να παραμείνουν φτωχά για ολόκληρη τη ζωή τους. Η πραγματικότητα αυτή μπορεί να ανατραπεί, μέσω της στήριξης των οικογενειών και την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών.

Families,Generali

 

  • Την καταπολέμηση της νεογνικής ασφυξίας. Η ασφυξία είναι μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου των νεογέννητων (περίπου 900.000 θάνατοι παγκοσμίως, κάθε χρόνο). Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με έγκαιρη ιατρική παρέμβαση.

Newborns, Generali

  • Στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας προσφύγων. Καθώς εκατομμύρια προσφύγων έχουν καταφθάσει την τελευταία τετραετία στην Ευρώπη, η επιχειρηματικότητα αποτελεί την πιο βιώσιμη οδό ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία της χώρας υποδοχής, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την οικονομία των τοπικών κοινοτήτων.

Refugee start-ups, Generali

Όλα τα προγράμματα είναι μακροπρόθεσμα, απαιτούν συμπράξεις με συνεργαζόμενες ΜΚΟ και κοινωνικές επιχειρήσεις και εστιάζουν στην επίτευξη βιώσιμων λύσεων για την κοινότητα. Μέχρι στιγμής 16 χώρες-μέλη του Ομίλου έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ εκπρόσωποι πάνω από 20 ΜΚΟ συναντήθηκαν εντός του 2018 στην έδρα του HSN, στο ιστορικό κτίριο Proccuratie Vecchie, στην πλατεία Αγίου Μάρκου της Βενετίας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Περισσότερα

Ασφάλειες

Σεισμός στο Μουσείο: Μια πρωτοποριακή ψηφιακή έκθεση από την ΑΧΑ & το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

AXA

Η ΑΧΑ και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησαν μια μοναδική ψηφιακή έκθεση για τον σεισμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σκοπός της έκθεσης είναι οι επισκέπτες να «εξερευνήσουν» τον σεισμό, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν και να εξοικειωθούν με αυτό το φυσικό φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» αποτελεί μία πρωτότυπη, εκπαιδευτική πρωτοβουλία που επιτρέπει στους επισκέπτες να «περιηγηθούν» και να γνωρίσουν καλύτερα το φυσικό φαινόμενο μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας. Μοναδικά μοντέλα υδρογείων που δίνουν πληροφορίες για τους σεισμούς, εκπαιδευτικά βίντεο που παρουσιάζουν σημαντικούς σεισμούς του ελλαδικού χώρου από το 1900 έως σήμερα, live μετάδοση σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο είναι μερικά από τα εκθέματα. Η διαδραστική εμπειρία της έκθεσης συμπληρώνεται με τη «σεισμική τράπεζα» και την «καρέκλα εικονικής πραγματικότητας», αλλά και τις εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός» μέσα από τις οποίες το κοινό θα ενημερώνεται σχετικά με το πώς μπορεί να προστατεύεται όταν συμβαίνει σεισμός.

ΑΧΑ

Το πρόγραμμα «Σεισμός στο Μουσείο» περιλαμβάνει επίσης, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και δύο ημερίδες, για τους εκπαιδευτικούς και για το ευρύ κοινό.

Η γνώση είναι δύναμη

Ενημερωνόμαστε για τον σεισμό

Προετοιμαζόμαστε για το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτότυπη ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» μπορείτε να βρείτε στο: axa.gr.

ΑΧΑ

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

COSMOTE: Στηρίζει το πρώτο ελληνικό Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής στα Αντικύθηρα

Ereynitika-Programmata-Cosmote-2018-Antikythira-1

Τη λειτουργία του πρώτου ελληνικού Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής στα Αντικύθηρα στηρίζει η COSMOTE. Το πρωτοπόρο Παρατηρητήριο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποτελεί μια ολοκληρωμένη ερευνητική υποδομή για την αδιάλειπτη παρακολούθηση των κλιματικών παραμέτρων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για την έγκαιρη ενημέρωση της Πολιτείας σε περίπτωση ακραίων φυσικών φαινομένων.

Το Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων (ΠΑΓΓΑΙΑ) φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στα Αντικύθηρα, ενώ για τη λειτουργία και τη διασύνδεση του προηγμένου εξοπλισμού μετρήσεων που χρησιμοποιεί, το παρατηρητήριο αξιοποιεί τα δίκτυα κινητής και τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της COSMOTE.

Τα Αντικύθηρα επιλέχθηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών λόγω των ατμοσφαιρικών συνθηκών υποβάθρου, που επικρατούν στο νησί, οι οποίες είναι αντιπροσωπευτικές της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη διάρκεια της λειτουργίας του, το Παρατηρητήριο των Αντικυθήρων έχει καταγράψει με συνεχείς μετρήσεις την κατακόρυφη κατανομή της σκόνης από τη Σαχάρα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται μετρήσεις ατμοσφαιρικού ηλεκτρισμού.

«Ακούγεται παράξενο να φτάνει μέχρι τη χώρα μας καπνός από δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, κι όμως συμβαίνει», αναφέρει ο Δρ. Βασίλειος Αμοιρίδης, Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου. «Η μεταφορά σωματιδίων από τον Καναδά σημειώθηκε στις 27 και 28 Αυγούστου 2018. Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι ο καπνός ταξίδεψε περίπου 15 ημέρες για να φτάσει σε εμάς. Καταγράψαμε τέφρα και από την Αίτνα, στις 29 Αυγούστου», εξηγεί η διδακτορική ερευνήτρια του Αστεροσκοπείου, κ. Άννα Γιαλιτάκη, που ασχολείται με το Παρατηρητήριο.

Ereynitika-Programmata-Cosmote-2018-Antikythira

«Ειδικά σε ό,τι αφορά στις φωτιές του Καναδά, παρατηρήσαμε αρκετά μεγάλες συγκεντρώσεις καπνού που διαχύθηκε στην στρατόσφαιρα. Ο καπνός αυτός λειτουργεί ως ένα πέπλο που σκιάζει τον πλανήτη από την ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να φτάνει στην επιφάνεια της Γης λιγότερη ενέργεια, επηρεάζοντας το ενεργειακό ισοζύγιο του πλανήτη και το κλίμα», σημειώνει ο Δρ. Αμοιρίδης.

Οι μετρήσεις του Παρατηρητήριου ακολουθούν τα πρότυπα αντίστοιχων ευρωπαϊκών υπερ-σταθμών και τις διεθνείς προδιαγραφές του συστήματος παρακολούθησης του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού GAW/WMO.

Το Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων συστάθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για να εξυπηρετήσει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα με σκοπό την αδιάλειπτη παρακολούθηση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις επιταγές των αρμόδιων διεθνών οργανισμών και των πρόσφατων Εκθέσεων Αξιολόγησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή αλλά και της θεματικής στρατηγικής της ΕΕ για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Με όραμα να συμβάλλει σε έναν κόσμο καλύτερο, μέσα από την τεχνολογία, η COSMOTE προωθεί την έρευνα και την καινοτομία, ενώ στηρίζει σταθερά δράσεις της επιστημονικής κοινότητας και ερευνητικά προγράμματα.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ