Connect with us

Ανά Κλάδο

ΕΛΑΪΣ- Unilever Hellas και Αειφόρος Διαβίωση

unilever

Σκοπός της εταιρίας είναι να κάνει την αειφορία καθημερινή πρακτική

Υλοποιεί νέες επιχειρηματικές πρακτικές, που αναπτύσσουν τόσο την εταιρία όσο και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Ανταποκρίνεται στη συνεχώς αυξανόμενη επιθυμία των ανθρώπων για πιο αειφόρα και «υπεύθυνα» προϊόντα και για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους. Το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την Αειφορία θα τη βοηθήσει να διπλασιάσει το μέγεθος της επιχείρησης, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμά της στο περιβάλλον και αυξάνοντας τη θετική επίδρασή της στην κοινωνία. Παράλληλα, συνεργάζεται με φορείς, μέσω των οποίων μπορεί να βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα σε παγκόσμια κλίμακα: για την αποψίλωση των δασών και την κλιματική αλλαγή, την προσωπική υγιεινή, το ασφαλές πόσιμο νερό και τις εγκαταστάσεις υγιεινής, την αειφόρο γεωργία και τους μικροκαλλιεργητές.

Ο κόσμος αλλάζει

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Η θερμοκρασία αυξάνεται, οι ελλείψεις νερού είναι συχνότερες και οι προμήθειες τροφίμων όλο και λιγότερες. Η αύξηση του πληθυσμού είναι ταχύτατη, καθιστώντας τους βασικούς κανόνες υγιεινής μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, ενώ οι πόροι του πλανήτη απειλούνται ολοένα και περισσότερο. Δεν υπάρχει πλέον «συνηθισμένη ροή εργασιών». Τα παλιά οικονομικά συστήματα δεν είναι πλέον κατάλληλα για να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες. Με προϊόντα που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια καταναλωτές, έχει μια τεράστια ευκαιρία να επιφέρει την αλλαγή και αναπτύσσει ένα νέο, αειφόρο επιχειρηματικό μοντέλο. Ένα μοντέλο στο οποίο:

• Τα δικαιώματα και οι ευκαιρίες στο χώρο εργασίας βελτιώνονται και οι γυναίκες αντιμετωπίζονται δίκαια.

• Η υγεία και η ευημερία των ανθρώπων αποτελούν προτεραιότητα.

• Όλες οι γεωργικές πρώτες ύλες προέρχονται από αειφόρες πηγές.

• Το περιβάλλον προστατεύεται για τις μελλοντικές γενιές.

Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την αειφορία

Το 2010 έθεσε σε εφαρμογή το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την Αειφορία, το οποίο θα βοηθήσει να διπλασιάσουν το μέγεθος της επιχείρησης, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμά της στο περιβάλλον και αυξάνοντας τη θετική επίδρασή της στην κοινωνία. Έχει θέσει τρεις μεγάλους στόχους. Έως το 2020 θα έχει:

• Βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής περισσοτέρων του 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων

• Μειώσει στο μισό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων τους

• Βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων που εργάζονται σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων ανθρώπων που εργάζονται σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας τους.

slp-graphic-greece_tcm117-414067

Με την ενσωμάτωση της αειφορίας σε κάθε πτυχή της επιχείρησης, το Σχέδιο της ανοίγει νέες ευκαιρίες και προωθεί την ανάπτυξή τους:

• Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν προϊόντα με μια κοινωνική αποστολή, όπως το Dove και το Lifebuoy.

• Καθώς αλλάζουν οι ανάγκες των καταναλωτών, εστιάζει σε καινοτομίες, όπως τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν λιγότερο νερό.

• Κάνει την αλυσίδα εφοδιασμού της πιο ασφαλή, σε συνεργασία με μικροκαλλιεργητές, για να βελτιώσει τις γεωργικές πρακτικές και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Προώθηση της αειφορίας

Μέσα από τα προϊόντα της, η Unilever ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να κάνουν εξυπνότερες επιλογές στις αγορές τους και βιώσιμες επιλογές στο σπίτι.

Θεμελιώδεις αλλαγές

Οι συνεργασίες της δίνουν επίσης τη δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχουν τρία μεγάλα θέματα στα οποία συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς και φορείς:

• Αντιμετώπιση της αποψίλωσης των δασών και της κλιματικής αλλαγής
• Βελτίωση της υγιεινής και της πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό
• Υποστήριξη της αειφόρου γεωργίας και της ανάπτυξης των μικροκαλλιεργητών

Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σημείο καμπής, ένα σημείο όπου η αλλαγή είναι απαραίτητη για το καλό της ζωής σε όλο τον πλανήτη. Ο κόσμος χρειάζεται ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, με την αειφορία, την υπεύθυνη ανάπτυξη, στο επίκεντρο. Η Unilever πιστεύει πως οι επιχειρήσεις που το αντιλαμβάνονται αυτό και αναπτύσσονται με αειφόρο τρόπο, όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά και θα ευδοκιμήσουν. Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη εποχή για να δημιουργηθεί ένα λαμπρότερο μέλλον.

Πρωτοβουλίες Αειφορίας στην Ελλάδα 2014

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1# Μηδενική Φτώχεια

10 χρόνια υποστήριξης της ActionAid από την INTERAMERICAN με 928 αναδοχές παιδιών

Η INTERAMERICAN κατά την τελευταία δεκαετία υποστηρίζει σταθερά το πρόγραμμα «Αναδοχής Παιδιού» της ActionAid σε όλο τον κόσμο και έχει ανανεώσει τη σχέση για το 2019 με συνολικά 92 αναδοχές. Από το 2009 έως σήμερα, η εταιρεία έχει αναλάβει 928 ετήσιες αναδοχές παιδιών, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 244.992 ευρώ.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν όλοι οι διοικητικοί τομείς, καθώς και γραφεία του δικτύου πωλήσεων, ενισχύοντας την εταιρική κουλτούρα κοινωνικής υπευθυνότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η INTERAMERICAN ευαισθητοποιεί σχετικά τους εργαζομένους της οργανώνοντας, σε συνεργασία με τον οργανισμό, διαδραστικές εκδηλώσεις ιδιαίτερης εμπειρίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι στελέχη της εταιρείας έχουν συμμετάσχει σε αποστολές της ActionAid στην Αφρική, παρέχοντας εθελοντικό έργο. Οι αναδοχές, που έχει αναλάβει η INTERAMERICAN, έχουν αναπτυχθεί σε 37 κοινότητες 17 χωρών, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των πιο ευάλωτων και εκτεθειμένων σε ποικίλους κινδύνους πληθυσμών που πλήττονται από φτώχεια, κοινωνικές ανισότητες και περιθωριοποίηση.

Η διατροφή, η υγεία, η εκπαίδευση, η στέγαση, αποτελούν προτεραιότητες του προγράμματος αναδοχής, ενώ στον κύκλο του ενδιαφέροντος των ενεργειών του οργανισμού εντάσσονται οι οικογένειες των παιδιών και ενήλικοι που χρειάζονται υπηρεσίες υποστήριξης. Παράλληλα με τις αναδοχές παιδιών, η εταιρεία έχει συνδεθεί με το «Επίκεντρο», σημείο αναφοράς της ActionAid Hellas στον Κολωνό, παρέχοντας ασφάλιση στις εγκαταστάσεις του. Πρόκειται για δομή που υποστηρίζει άτομα κάθε ηλικίας ψυχοκοινωνικά, εκπαιδευτικά και με προσανατολισμό απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης.

Επιπλέον, έχει συμφωνηθεί και ξεκινά αυτή την περίοδο συνεργασία και στον εκπαιδευτικό τομέα, με παροχή από στελέχη της INTERAMERICAN βασικών γνώσεων για την ανάπτυξη εργασιακών δεξιοτήτων σε άτομα που προτείνει το «Επίκεντρο». Η εταιρεία θα υποστηρίξει, με χορηγία καρδιολογικών εξετάσεων των αθλουμένων από την ιδιόκτητη ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC και τη νεοσύστατη ποδοσφαιρική ομάδα του «Επίκεντρου».

Η συνδρομή της INTERAMERICAN του σημαντικό έργο της ActionAid συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με 14 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (UN Sustainable Development Goals) και συγκεκριμένα με την αντιμετώπιση της φτώχειας, της πείνας, της φροντίδας της υγείας, την ποιοτική εκπαίδευση και μόρφωση, την ισότητα των φύλων, την εξασφάλιση καθαρού νερού, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, των οικοσυστημάτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη και τις συνεργασίες. Οι στόχοι αυτοί είναι εντεταγμένοι και στη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας της INTERAMERICAN.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Generali: «Όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι είμαστε ίσοι»

«Όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι είμαστε ίσοι», ήταν το μήνυμα της ετήσιας συνάντησης “Meet The CEO” που διοργάνωσε και φέτος η Generali. Συγκεκριμένα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ο CEO κ. Πάνος Δημητρίου απηύθυνε πρόσκληση σε εργαζόμενους της εταιρείας από όλες τις Διευθύνσεις για να συζητήσουν το θέμα της Διαφορετικότητάς & Συμμετοχικότητας- Diversity & Inclusion”.

Περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι, όλων των βαθμίδων, τμημάτων και ηλικιών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Δημητρίου τους τρόπους με τους οποίους βιώνουν οι ίδιοι την αποδοχή της διαφορετικότητας στους κόλπους της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έννοιες της “Διαφορετικότητας & Συμμετοχικότητας- Diversity & Inclusion” δεν περιορίζονται μόνο στην ισότητα των φύλων, αλλά αγκαλιάζουν ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων, όπως η ηλικία, η κουλτούρα, η εθνικότητα, η πολυπολιτισμικότητα και πολλές ακόμα παραμέτρους, που καθιστούν τον καθένα μας μοναδικό.

Ο κ. Δημητρίου, παρουσίασε στοιχεία του Ομίλου, που καταδεικνύουν τη σημαντική συνεισφορά της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον. Επίσης, έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία ενός θετικού και πραγματικά συμμετοχικού εργασιακού περιβάλλοντος, όπως η επένδυση σε ίσες ευκαιρίες και ευκαιρίες εκπαίδευσης εντός του οργανισμού, η ίση μισθολογική μεταχείριση από την ίδρυση της εταιρείας, η ανάδειξη νέων ταλέντων και η συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων. Όπως τόνισε: «Διαφορετικότητα σημαίνει σεβασμός.

Οι αντιθέσεις των ανθρώπων είναι αφετηρία γόνιμου διαλόγου και πολύτιμη πηγή νέων ιδεών καθώς επιτρέπουν τη δημιουργική συνεισφορά όλων μας. Μόνο οι εταιρείες που αγκαλιάζουν αυτή την ποικιλομορφία μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν και να εξελίσσονται και στην Generali οι πολιτικές D&Ι αποτελούν θεμελιώδη λίθο της εταιρικής μας φιλοσοφίας». Ακολούθησε ένας ενδιαφέρον διάλογος με τους παρευρισκόμενους που έθεσαν ερωτήματα και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους.

Σύμφωνα με έρευνες, η διαφορετικότητα στην εργασία συμβάλλει στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων ενός οργανισμού κατά 8% και ενισχύει την ικανότητα των εργαζομένων να συνεργάζονται (42%) και να καινοτομούν (83%). Οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη ενσωμάτωση των δύο φύλων, έχουν 15% μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν αυξημένη κερδοφορία, σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου τους.

Η εφαρμογή πολιτικών που σέβονται τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχικότητα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες προσέλκυσης νέων ταλέντων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, οι millennials τις επιλέγουν κατά συντριπτικό ποσοστό, 80%.

Οι προσπάθειες για ένταξη και αποδοχή της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα του Ομίλου Generali ο οποίος εργάζεται προς την κατεύθυνση της επίτευξης των παρακάτω βασικών στόχων:

Καλλιέργεια κουλτούρας που θα αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και θα ενθαρρύνει τα άτομα να μοιραστούν τις προσωπικές και συλλογικές τους εμπειρίες.
Προαγωγή νέων δεξιοτήτων μέσα από τη συνεργασία και το διαμοιρασμό γνώσης.
Ανάπτυξη εργαλείων και διαδικασιών, ώστε να το εργασιακό περιβάλλον να αποτελέσει κοιτίδα ανάπτυξης των ανθρώπων.
Η συνάντηση έκλεισε με τον κ. Δημητρίου να προτρέπει τους παρευρισκόμενους «να γίνουν με τη σειρά τους πρεσβευτές της διαφορετικότητας, ώστε σταδιακά να επιτυγχάνεται ακόμα μεγαλύτερη διάχυση αυτών των ιδεών».

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

ΜΕΒΓΑΛ-Kifisia Run® : Τρέχω – Συνεισφέρω – Ευαισθητοποιώ

Μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση με σημαντικό κοινωνικό υπόβαθρο στηρίζει η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ αναλαμβάνοντας μέγας χορηγός της διοργάνωσης. Πρόκειται για το δεύτερο αγώνα δρόμου Kifisia Run®, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στην Κηφισιά. Ο αγώνας ΜΕΒΓΑΛ-Kifisia Run, διοργανώνεται από το Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς, προβάλλει το μήνυμα Τρέχω – Συνεισφέρω – Ευαισθητοποιώ και έχει διπλό στόχο:

1. την ενίσχυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών , καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του Συνδέσμου σε μία προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους

2. τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα με την ευαισθητοποίηση του κοινού στο συγκεκριμένο θέμα Οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει διάφορες επιλογές σε διαδρομές, 10.000 μέτρων, 5.000 μέτρων αλλά και δρόμο 1.000 μέτρων για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ευρείας συμμετοχής και να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας.

Η ΜΕΒΓΑΛ συμμετέχει και ενισχύει τον ΜΕΒΓΑΛ-Kifisia Run θέλοντας να παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες, στα πλαίσια των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει. Παράλληλα -ως εταιρεία τροφίμων- προωθεί την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και έχει ως μέλημα να στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις που αποσκοπούν στην ευεξία, κάνοντας πράξη το σύνθημα «ΜΕΒΓΑΛ Αγάπης Έργα για τον αθλητισμό». Συνέντευξη τύπου του αγώνα δρόμου ΜΕΒΓΑΛ-Kifisia Run θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19/03/19, στις 12:00 μ.μ., στο κατάστημα αθλητικών ειδών CosmosSport, Αργυροπούλου 4-Κηφισιά. Τη ΜΕΒΓΑΛ θα εκπροσωπήσει η κα Ερασμία Παπαδοπούλου, National Key Account Manager της εταιρείας.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ