Connect with us

Ανά Κλάδο

ΕΛΑΪΣ- Unilever Hellas και Αειφόρος Διαβίωση

unilever

Σκοπός της εταιρίας είναι να κάνει την αειφορία καθημερινή πρακτική

Υλοποιεί νέες επιχειρηματικές πρακτικές, που αναπτύσσουν τόσο την εταιρία όσο και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Ανταποκρίνεται στη συνεχώς αυξανόμενη επιθυμία των ανθρώπων για πιο αειφόρα και «υπεύθυνα» προϊόντα και για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους. Το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την Αειφορία θα τη βοηθήσει να διπλασιάσει το μέγεθος της επιχείρησης, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμά της στο περιβάλλον και αυξάνοντας τη θετική επίδρασή της στην κοινωνία. Παράλληλα, συνεργάζεται με φορείς, μέσω των οποίων μπορεί να βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα σε παγκόσμια κλίμακα: για την αποψίλωση των δασών και την κλιματική αλλαγή, την προσωπική υγιεινή, το ασφαλές πόσιμο νερό και τις εγκαταστάσεις υγιεινής, την αειφόρο γεωργία και τους μικροκαλλιεργητές.

Ο κόσμος αλλάζει

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Η θερμοκρασία αυξάνεται, οι ελλείψεις νερού είναι συχνότερες και οι προμήθειες τροφίμων όλο και λιγότερες. Η αύξηση του πληθυσμού είναι ταχύτατη, καθιστώντας τους βασικούς κανόνες υγιεινής μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, ενώ οι πόροι του πλανήτη απειλούνται ολοένα και περισσότερο. Δεν υπάρχει πλέον «συνηθισμένη ροή εργασιών». Τα παλιά οικονομικά συστήματα δεν είναι πλέον κατάλληλα για να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες. Με προϊόντα που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια καταναλωτές, έχει μια τεράστια ευκαιρία να επιφέρει την αλλαγή και αναπτύσσει ένα νέο, αειφόρο επιχειρηματικό μοντέλο. Ένα μοντέλο στο οποίο:

• Τα δικαιώματα και οι ευκαιρίες στο χώρο εργασίας βελτιώνονται και οι γυναίκες αντιμετωπίζονται δίκαια.

• Η υγεία και η ευημερία των ανθρώπων αποτελούν προτεραιότητα.

• Όλες οι γεωργικές πρώτες ύλες προέρχονται από αειφόρες πηγές.

• Το περιβάλλον προστατεύεται για τις μελλοντικές γενιές.

Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την αειφορία

Το 2010 έθεσε σε εφαρμογή το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Unilever για την Αειφορία, το οποίο θα βοηθήσει να διπλασιάσουν το μέγεθος της επιχείρησης, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμά της στο περιβάλλον και αυξάνοντας τη θετική επίδρασή της στην κοινωνία. Έχει θέσει τρεις μεγάλους στόχους. Έως το 2020 θα έχει:

• Βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής περισσοτέρων του 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων

• Μειώσει στο μισό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων τους

• Βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων που εργάζονται σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων ανθρώπων που εργάζονται σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας τους.

slp-graphic-greece_tcm117-414067

Με την ενσωμάτωση της αειφορίας σε κάθε πτυχή της επιχείρησης, το Σχέδιο της ανοίγει νέες ευκαιρίες και προωθεί την ανάπτυξή τους:

• Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν προϊόντα με μια κοινωνική αποστολή, όπως το Dove και το Lifebuoy.

• Καθώς αλλάζουν οι ανάγκες των καταναλωτών, εστιάζει σε καινοτομίες, όπως τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν λιγότερο νερό.

• Κάνει την αλυσίδα εφοδιασμού της πιο ασφαλή, σε συνεργασία με μικροκαλλιεργητές, για να βελτιώσει τις γεωργικές πρακτικές και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Προώθηση της αειφορίας

Μέσα από τα προϊόντα της, η Unilever ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να κάνουν εξυπνότερες επιλογές στις αγορές τους και βιώσιμες επιλογές στο σπίτι.

Θεμελιώδεις αλλαγές

Οι συνεργασίες της δίνουν επίσης τη δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχουν τρία μεγάλα θέματα στα οποία συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς και φορείς:

• Αντιμετώπιση της αποψίλωσης των δασών και της κλιματικής αλλαγής
• Βελτίωση της υγιεινής και της πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό
• Υποστήριξη της αειφόρου γεωργίας και της ανάπτυξης των μικροκαλλιεργητών

Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σημείο καμπής, ένα σημείο όπου η αλλαγή είναι απαραίτητη για το καλό της ζωής σε όλο τον πλανήτη. Ο κόσμος χρειάζεται ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, με την αειφορία, την υπεύθυνη ανάπτυξη, στο επίκεντρο. Η Unilever πιστεύει πως οι επιχειρήσεις που το αντιλαμβάνονται αυτό και αναπτύσσονται με αειφόρο τρόπο, όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά και θα ευδοκιμήσουν. Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη εποχή για να δημιουργηθεί ένα λαμπρότερο μέλλον.

Πρωτοβουλίες Αειφορίας στην Ελλάδα 2014

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

ΤΑP: 47 οχήματα κοινής ωφελείας έχουν ήδη παραδοθεί στις τοπικές κοινότητες

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) συνεχίζει την υλοποίηση του διαπεριφερειακού του προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που διατρέχει ο αγωγός.

Οι πιο πρόσφατες παραδόσεις αφορούν σε 10 ακόμη ασθενοφόρα, καθώς και το τελευταίο από τα συνολικά 15 εκχιονιστικά μηχανήματα που είχαν προγραμματιστεί, ανεβάζοντας τον αριθμό των οχημάτων που βρίσκονται ήδη στη διάθεση των τοπικών κοινοτήτων σε 47, και το ποσοστό υλοποίησης του προγράμματος σε πλέον του 50%.

Η συνολική επένδυση ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, είναι δηλαδή από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιεί ο ΤΑΡ στις τοπικές κοινότητες της Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται. Και αφορά σε 90 περίπου οχήματα κοινής ωφέλειας που διαθέτουν συστήματα και δυνατότητες τελευταίας τεχνολογίας: ασθενοφόρα εξειδικευμένου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού, απορριματοφόρα και οχήματα καθαρισμού δρόμων, δασικά, πυροσβεστικά, εκχιονιστικά, και οχήματα πολιτικής προστασίας.

Συνολικά, έως τον Απρίλιο του 2018 έχουν παραδοθεί 32 ασθενοφόρα οχήματα, 2 στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και 30 στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το οποίο με τη σειρά του τα διέθεσε στα παραρτήματα Μακεδονίας και Θράκης του ΕΚΑΒ στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη. Υπολείπεται μόνο ένα ασθενοφόρο όχημα πολύ συγκεκριμένων προδιαγραφών για τη μεταφορά υπέρβαρων ασθενών.

Σε ό,τι αφορά τα 15 συνολικά εκχιονιστικά, πρόκειται για οχήματα-πολυμηχανήματα με κίνηση σε όλους τους τροχούς που διαθέτουν αφενός εκχιονιστικό μηχανισμό και αλατιέρες, για τις ανάγκες καθαρισμού χιονιού και πάγου στις περιοχές που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, κι αφετέρου συνδυάζουν τις ιδιότητες χλοοκοπτικού, κοπτικού και μηχανήματος κλαδέματος. Παραδόθηκαν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε μεμονωμένους δήμους.

Το πρόγραμμα ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ υλοποιείται στο πλαίσιο των εθελοντικών Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του ΤΑΡ, εστιάζοντας στην προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, και στην περιβαλλοντική διαχείριση. Πρόκειται για δωρεά οχημάτων κοινής ωφελείας που εξυπηρετούν ουσιαστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, και ανταποκρίνονται σε σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν στον ΤΑΡ φορείς και εκπρόσωποι των κοινωνιών αυτών.

Το επόμενο σκέλος των παραδόσεων, περιλαμβάνει 17 οχήματα καθαριότητας, 20 δασικά/οχήματα πολιτικής προστασίας και 4 πυροσβεστικά που θα ολοκληρώσουν πλήρως το εκτεταμένο αυτό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Περισσότερα

Τηλεπικοινωνίες

Η COSMOTE στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CloudPerfect

Στη διάδοση της χρήσης των τεχνολογιών Cloud συμβάλλει η COSMOTE, με τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CloudPerfect.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των υπηρεσιών Cloud, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους τους, προς όφελος τόσο των εταιρειών που τις παρέχουν όσο και των επιχειρήσεων που τις χρησιμοποιούν.

To CloudPerfect (www.cloudperfect.eu) αναπτύσσει εργαλεία που θα δώσουν στους παρόχους υπηρεσιών Cloud τη δυνατότητα να ελέγχουν τη σταθερότητα και να ενισχύουν αποτελεσματικά τις επιδόσεις των υποδομών τους με καλύτερη αξιοποίηση πόρων (επεξεργαστική ισχύ, αποθηκευτικά μέσα, μνήμη). Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που θέλουν να υιοθετήσουν υπηρεσίες Cloud, το ερευνητικό έργο αναπτύσσει εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να αξιολογούν τις προσφορές των παρόχων με κριτήρια κόστους, απόδοσης και διατήρησης της ποιότητας υπηρεσίας στη βάση SLAs (Service Level Agreements – συμβόλαια διασφάλισης ποιότητας).

Η COSMOTE συμμετέχει στον καθορισμό των τεχνικών απαιτήσεων, των προδιαγραφών, της αρχιτεκτονικής του συστήματος, στην ανάπτυξη της πειραματικής υποδομής Cloud, στην επίδειξη και συνολική αξιολόγηση του συστήματος. Επιπλέον, συμβάλλει στις ενέργειες διάδοσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου, καθώς και στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσω του πλαισίου Horizon 2020, συμμετέχουν σε αυτό 8 φορείς από 5 χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία) και έχει συνολική διάρκεια 2 χρόνια.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις και αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο επενδυτή σε υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Μόνο το 2018, ο Όμιλος συμμετέχει σε 18 πρωτοποριακά ερευνητικά επιδοτούμενα προγράμματα, ενώ συνολικά από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 55 ερευνητικά έργα. Παράλληλα, τα Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του Ομίλου ΟΤΕ αξιολογούν τις νέες τεχνολογίες και τον εξοπλισμό των τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος. Με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία, ο Όμιλος ΟΤΕ επιδιώκει να φτιάξει έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Περισσότερα

Εκπαίδευση

ΟΠΑ Run: Αγώνας Δρόμου στο Πεδίο του Άρεως από το ΟΠΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία των 100 χρόνων του, αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων στο Πεδίο του Άρεως.

Βασικό στόχο του πρώτου ΟΠΑ Run αποτελεί η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια καινούρια αντίληψη για το ιστορικό Πεδίο του Άρεως: αυτή ενός χώρου φιλικού προς τον επισκέπτη, φιλόξενου και δημιουργικού για τα παιδιά και τις οικογένειες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ελκυστικού για τους νέους και τις νέες, αλλά και τους πολίτες της Αθήνας γενικότερα. Η σύλληψη της ιδέας του ΟΠΑ Run «ανήκει» σε φοιτητές του Ιδρύματος, οι οποίοι αποτελούν και την κύρια οργανωτική ομάδα.

Το ΟΠΑRun πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Την προηγούμενη μέρα του Αγώνα, δηλαδή το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθεί το Pasta Party στο Εστιατόριο των Φοιτητών του ΟΠΑ. Την ημέρα του Αγώνα, την Κυριακή 6 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση των απονομών θα ακολουθήσει συναυλία, την οποία θα «ανοίξει» η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και θα ακολουθήσουν άλλα μουσικά σχήματα.

Οι παροχές προς όλους τους συμμετέχοντες είναι οι ακόλουθες: μπλουζάκι ΟΠΑ Run, σάκος, αριθμός συμμετοχής, νερό, αναμνηστικό μετάλλιο, σνακ, φύλαξη προσωπικών αντικειμένων ενώ ειδικά στους δρομείς του Αγώνα των 5 χιλιομέτρων η διοργάνωση παρέχει και υπηρεσία ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου των 5χλμ. Η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής ορίζεται η 1η Μαΐου 2018.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την σελίδα www.ticketmaster.gr και το Τηλεφωνικό Κέντρο με αριθμό: 210 8938111.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ