ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Συμμετοχή 900 εταιρικών εθελοντών σε περιβαλλοντική δράση

Date:

Share post:

Συνολικά 21 εταιρίες-Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με περισσότερους από 900 εταιρικούς εθελοντές, τις οικογένειες και τους φίλους τους έδρασαν ταυτόχρονα σε 14 σημεία πανελλαδικά, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές περιβαλλοντικές δράσεις, για δεύτερη φορά.

Ειδικότερα, η 2η Πανελλαδική Περιβαλλοντική δράση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ φέτος τον Σεπτέμβριο, ένα χρόνο μετά την 1η δράση, προγραμματίστηκε αφενός λόγω της καθιέρωσης του 3ου Σαββάτου του Σεπτεμβρίου ως «Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, Ποταμών και Δασών», και αφετέρου με την αφορμή των καταστροφών που υπέστη η χώρα μας από το καλοκαίρι και ύστερα. Οι εταιρίες-Μέλη που συμμετείχαν ήταν οι: AGRINO, ΛΟΥΞ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ, ΑΓΑΝ, ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ, ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ, SKAG, PETROU NUTS, ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Endless EC, ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ, Απόστολος Παπαδόπουλος, ΧΙΩΝ, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ, forlabels, SABO, ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ, 3αλφα, COFFEE ISLAND, POLYPLAST, EUROCERT.

Κάθε εταιρία-Μέλος έδρασε σε κοντινή περιοχή, σε σχέση με την Έδρας της, με βάση τις ανάγκες που υπέδειξαν οι τοπικοί Δήμοι και οι αρμόδιες Υπηρεσίες. Τα σημεία δράσης ανά την Ελλάδα περιελάμβαναν καθαρισμό παραλιών, ρεματιάς, πλατειών, υγροτόπου, υδροβιότοπου και δασών από την Ξάνθη μέχρι την Καλαμάτα. Το ενδιαφέρον και η εντυπωσιακή συμμετοχή των εταιρικών εθελοντών αναδεικνύει τη δυναμική της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και τη μεγάλη ευαισθητοποίηση των εταιριών-Μελών σε περιβαλλοντικά θέματα επιβεβαιώνοντας τον πρωτοπόρο χαρακτήρα της Πρωτοβουλίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι περιοχές στις οποίες έδρασαν οι 21 εταιρίες-Μέλη ήταν: Ρεματιά Βαρνάβα (Agrino, Ούζο Βαρβαγιάννη), σημεία των Λεωφόρων Σχοινιά και Σουλίου (Agrino, EUROCERT), το Δασύλλιο Πάτρας (Λουξ, ΧΙΩΝ, Coffee Island), σημεία της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Χαλκίδας και το Δημοτικό Γυμναστήριο στον Αυλώνα (ΗΛΙΟΣ, SKAG, Endless EC, Μύλοι Δάκου, Polyplast), το Άλσος δίπλα στην παραλία Μπούκας του Δήμου Μεσσήνης (ΑΓΑΝ), η Παραλία Αλυκές, Δροσιά Χαλκίδας στην Εύβοια (Ευβοϊκή Ζύμη, SABO), Αγιόκαμπος Λάρισας (Petrou Nuts), Υγρότοπος Επανομής (Κτήμα Γεροβασιλείου, EUROCERT), Παραλία Καλάμια Κόρινθος (Μανδρέκας), Παραλία Άγιος Ιωάννης Αρχαιολογικός χώρος – Άβδηρα (Απόστολος Παπαδόπουλος), Υδροβιότοπος Ωρωπού (forlabels), Πάρκο του Καλόγερου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (Ιωνική Σφολιάτα), Πάρκο Θεαθήναι στο Δήμο Χαϊδαρίου (3αλφα).

Η δράση συνοδεύτηκε από το μήνυμα «η δύναμη να είμαστε όλοι μαζί» καθώς και από τη μασκότ «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΕ ΜΟΥ για το Περιβάλλον», που έχει δημιουργηθεί για την εν λόγω ενέργεια. Βασικός σκοπός της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι να ακολουθήσουν προγραμματισμένες ενέργειες περιβαλλοντικού χαρακτήρα και να προωθηθεί περαιτέρω η καλλιέργεια της κουλτούρας της εθελοντικής συνεισφοράς για τη διάσωση του περιβάλλοντος στους εργαζομένους των Μελών.

Related articles

Την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία βράβευσε το ΕΕΑ (video)

Η υγιής επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια αναδείχθηκαν μέσα από το θεσμό των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου...

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.

Costa Navarino: Μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 80% το 2022

Η μείωση οφείλεται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές μέσω πιστοποιητικών προέλευσης, τη μείωση χρήσης LPG καθώς και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας / ανά διανυκτέρευση. 

SolidarityNow: Έκθεση για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας

Το Κέντρο υποστηρίζει ανθρώπους από 80 διαφορετικές χώρες και σκοπός είναι να αποτελέσει κόμβο ευαισθητοποίησης.
Skip to content