Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μοίρασε δώρα και παιχνίδια στους μαθητές

Date:

Share post:

Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσέφερε στιγμές χαράς, αγάπης και αισιοδοξίας σε 200 μαθητές του Πολυδενδρίου Αττικής, στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που παρέχει ο Οργανισμός σε οικογένειες των πυρόπληκτων περιοχών της Ελλάδας.

Ειδικότερα, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενα από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές, βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου Αττικής, προκειμένου να απασχολήσουν δημιουργικά τους μαθητές, με διαδραστικά παιχνίδια και ζωγραφίζοντας μαζί τους χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες και τοποθέτησαν στο Δένδρο των Ευχών.Παράλληλα,σε όλους τους μαθητές μοιράσθηκαν παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα δώρα από τον Ε.Ε.Σ, με στόχο τη ψυχολογική ανάταση των παιδιών που βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών του Αυγούστου. 

Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 έως την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021, στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Μαντουδίου, Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.  

Σημειώνεται ότι τοκόστος των εκδηλώσεων θα καλυφθεί από το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την υποστήριξη των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».