Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 145 χρόνια προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα

Date:

Share post:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022, συμπλήρωσε 145 έτη αδιάκοπης προσφοράς, έχοντας πάντα σαν πυξίδα την διευρυμένη προσφορά προς όλες τις κοινωνικές ομάδες αλλά και τη διάδοση και προάσπιση των υπέρτατων πανανθρώπινων αξιών του εθελοντισμού, του ανθρωπισμού και της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα.

Η ανθρωπιστική δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από το 1877 μέχρι σήμερα, είναι γεμάτη από θυσίες και συγκινητικές ιστορίες αλληλέγγυας εθελοντικής προσφοράς ξεχωριστών ανθρώπων, οι οποίοι λάμπριναν και καταύγασαν  με τη ζωή τους και τη θυσία τους την μεγάλη αυτή διαχρονική πορεία του Ε.Ε.Σ, μετουσιώνοντας σε πράξη τα ιδεώδη και τις Θεμελιώδεις Αρχές (Ανθρωπισμός, Αμεροληψία, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία, Εθελοντισμός, Ενότητα, Παγκοσμιότητα) του μεγαλύτερου Ανθρωπιστικού Κινήματος Παγκοσμίως.  

Σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, απαλλαγμένος από στίγματα και ενοχές του παρελθόντος, έχει χαράξει μία νέα αναγεννητική πορεία, υλοποιώντας πολυάριθμες καινοτόμες, ποιοτικές, ανθρωποκεντρικές, πρωτοβουλίες και δράσεις προς όφελος των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων της χώρας και όχι μόνο. Ταυτόχρονα, παραμένει ο ακαταμάχητος προμαχώνας της ενεργού εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης και ακαταγώνιστος παραστάτης, επίκουρος της Ελληνικής Πολιτείας, όχι μόνο στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων αλλά και στις καθημερινές τεράστιες ανάγκες που υφίστανται στην Ελληνική κοινωνία.  

Την τελευταία χρονιά, ο Ε.Ε.Σ, βρέθηκε αντιμέτωπος με τεράστιες προκλήσεις, όπως η πανδημία COVID-19, οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, αλλά και η τεράστια ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Προκλήσεις, στις οποίες ο Ε.Ε.Σ, με τη συγκινητική προσφορά και αυτοθυσία των εθελοντών και του προσωπικού του, ανταποκρίθηκε άριστα και αποτελεσματικά, επανακτώντας με σταθερά βήματα την εμπιστοσύνη της Ελληνικής κοινωνίας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.