Connect with us

Δράσεις

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ενεργειακή εκμετάλλευση οργανικών αποβλήτων

FOT_1667

Οι επενδυτικές δυνατότητες και η σύναψη επαγγελματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας διερευνήθηκαν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, με θέμα: «Waste to Energy – Η ενεργειακή εκμετάλλευση οργανικών αποβλήτων, κυρίως μέσω βιοαερίου», που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στην επιχειρηματική αποστολή έλαβαν μέρος 5 γερμανικές εταιρίες και εξειδικευμένοι ενεργειακοί φορείς, οι οποίοι συμμετείχαν παράλληλα και στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, με το ίδιο θέμα, προσελκύοντας 170 ενδιαφερόμενους. Στο πλαίσιο αυτής, παρουσιάσθηκαν οι νέες τάσεις της αγοράς, καθώς και σύγχρονες εφαρμογές, το νομικό πλαίσιο και οι επενδυτικές δυνατότητες του κλάδου.

Από την πλευρά της Ελλάδας, στις επιχειρηματικές συναντήσεις συμμετείχαν 10 εταιρίες και φορείς του τομέα της ενεργειακής εκμετάλλευσης οργανικών αποβλήτων, ο οποίος είναι παρθένος για την Ελλάδα και ως εκ τούτου παρουσιάζει πολλές επενδυτικές, καθώς και ερευνητικές ευκαιρίες. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής πραγματοποιήθηκαν 21 B2B συναντήσεις μεταξύ γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ όλα δείχνουν ότι αυτές οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα αποτελέσουν τη βάση για τις πρώτες συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στον κλάδο της ενεργειακής εκμετάλλευσης των οργανικών αποβλήτων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, μετά την πτώση που καταγράφηκε στον κλάδο των Φωτοβολταϊκών, ως αποτέλεσμα απουσίας των οικονομικών κινήτρων που δίνονταν για ανάλογες επενδύσεις, ο τομέας του βιοαερίου θα μπορούσε να συμμετάσχει ουσιαστικότερα στο ενεργειακό μείγμα της χώρας. Εξάλλου, η Ελλάδα παρουσιάζει έντονη αγροτική δραστηριότητα, ενώ τα οργανικά απόβλητα του κλάδου παραμένουν ανεκμετάλλευτα, καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων παραγωγών δεν έχει την κατάλληλη πληροφόρηση για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης αυτών.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, βλέποντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο, έχει αναπτύξει σειρά δράσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ημερίδα «Waste to Energy» και συγκεκριμένα, βλέποντας τη μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε από την ελληνική πλευρά, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει επιχειρηματική αποστολή Ελλήνων επιχειρηματιών και φορέων στην Γερμανία, μέσα στο 2016, η οποία θα έχει ως στόχο τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και την ανάδειξη των καλών πρακτικών και των δυνατοτήτων του τομέα στην γερμανική αγορά.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13# Δράση για το κλίμα

ΟΠΤΙΜΑ: Παραδίδει τον ελαιώνα του Λυρείου Ιδρύματος

Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 που έπληξε και το Λύρειο Ίδρυμα-Ορθόδοξο Χωριό, η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. δεσμεύθηκε να υποστηρίξει το Ίδρυμα, συνεισφέροντας οικονομικά στο έργο της αποκατάστασης των εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν από τη φωτιά.

Μετά από προτροπή της διεύθυνσης του ιδρύματος, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το έργο της αναφύτευσης του ελαιώνα του ιδρύματος και την εγκατάσταση ποτιστικού συστήματος που θα εξασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη ανάπτυξή του. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφή, το έργο παραδόθηκε στο Λύρειο Ίδρυμα: φυτεύτηκαν 500 δενδρύλια, ελαιόδεντρα κορωνέικης ποικιλίας, ενώ η μελέτη για το αυτόματο πότισμα και η εγκατάστασή του, ολοκληρώθηκαν παράλληλα.

Ο ελαιώνας του Λυρείου είναι ένας λειτουργικός ελαιώνας, που καλύπτει τις ανάγκες των γερόντων και των παιδιών που ζουν στο ίδρυμα και η έγκαιρη αναφύτευσή του ήταν ζωτικής σημασίας, τόσο για πρακτικούς, όσο και για αισθητικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον χώρο των τυροκομικών προϊόντων. Στο portfolio της περιλαμβάνονται κορυφαία brands, όπως HΠΕΙΡΟΣ, Dirollo, Kerrygold, Adoro, Ταλαγάνι, Λογάδι, Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές και Λεβέτι. Σημείο αναφοράς στη φιλοσοφία και τη δραστηριότητα της ΟΠΤΙΜΑ είναι η ποιότητα, η οποία διασφαλίζεται μέσω αυστηρότατων διαδικασιών και εφαρμογής των πιο εξελιγμένων διεθνών προτύπων.

Περισσότερα

14# Ζωή στο Νερό

ΣΕΛΟΝΤΑ: Πιστοποίηση με το πρότυπο ASC

Την πιστοποίησή της κατά το πρότυπο ASC (Aquaculture Stewardship Council) ανακοίνωσε η Σελόντα. Συγκεκριμένα, ο Aquaculture Stewardship Council είναι ένας ανεξάρτητος, διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πιστοποιεί την κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη ιχθυοκαλλιέργεια.

Το διεθνές πρότυπο ASC θέτει αυστηρές απαιτήσεις στους παραγωγούς με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος του κλάδου.

Η ΣΕΛΟΝΤΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι η μοναδική εταιρεία στον κλάδο ιχθυοκαλλιέργειας που διαθέτει στο σύνολο των μονάδων της τις πιστοποιήσεις Global Gap v5.0, ISO 14001:2015 / Energy – που αφορούν αντιστοίχως σε Παγκόσμιο πρότυπο για Καλές Πρακτικές Ιχθυοκαλλιέργειας και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος- συνεπικουρούμενα από το πρότυπο OHSAS 18001:2008, το οποίο αφορά σε Σύστημα Διαχείρισης της Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία.

Για την πολιτική Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων που εφαρμόζει η εταιρεία, τιμήθηκε πριν από λίγους μήνες με το Health & Safety Award 2019. Με αφορμή την πιστοποίηση, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΛΟΝΤΑ, Αθανάσιος Σκορδάς, δήλωσε: “Η εταιρική πολιτική και κουλτούρα της εταιρίας ΣΕΛΟΝΤΑ είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής ευθύνης. Το πρότυπο ASC πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ότι η ΣΕΛΟΝΤΑ υιοθετεί και εφαρμόζει ασφαλείς και αειφόρες μεθόδους για τη λειτουργία και ανάπτυξή της”.

Περισσότερα

Δράσεις

Συνάντηση Κ.Χατζηδάκη με περιβαλλοντικές οργανώσεις

Συνάντηση με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων θα έχει σήμερα στις 11.30, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υπουργού, θα είναι μια συνάντηση γνωριμίας, για μια πρώτη ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων πάνω στην περιβαλλοντική πολιτική.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ