Επενδύσεις με Περιβαλλοντικό Αντίκτυπο από την Alpha Bank

Date:

Share post:

Την έννοια των Επενδύσεων με Περιβαλλοντικό Αντίκτυπο (Impact Investments) εισάγει στην ελληνική αγορά η Alpha Bank, μέσω επενδυτικών προϊόντων που διαθέτει σε Πελάτες του Private Banking, στο πλαίσιο της βιώσιμης και υπεύθυνης επενδυτικής στρατηγικής της.

Με την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία, επιτυγχάνεται ο συνδυασμός ενός επενδυτικού προϊόντος με μία στοχευμένη δράση δενδροφύτευσης, καθώς για κάθε Ευρώ 1.000 ονομαστικής αξίας συμμετοχής σε αυτά τα επενδυτικά προϊόντα, φυτεύεται ένα δέντρο από την περιβαλλοντική εταιρεία Reforest’ Action.

Με αφετηρία το 2021, οι Πελάτες του Private Banking της Alpha Bank, μέσω της συμμετοχής τους στα συγκεκριμένα επενδυτικά προϊόντα και τη συγκέντρωση 10,9 εκατ. ευρώ και 6,4 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος χρηματοδοτώντας μέσω της Reforest ́ Action την φύτευση 17.379 δένδρων. Η δενδροφύτευση θα συνεισφέρει στη δέσμευση 2.606 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, παρέχοντας καταφύγιο σε πάνω από 52.000 άγρια ζώα, παράγοντας περισσότερους από 69.500 μήνες οξυγόνου και δημιουργώντας περίπου 17.380 νέες ώρες εργασίας.

Συγκεκριμένα, για την υλοποίηση της δράσης που έχει αναλάβει η Alpha Bank, η Reforest’ Action σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης εντόπισε το δάσος του Αρωνά του Δήμου Κατερίνης όπου και θα πραγματοποιηθεί η δενδροφύτευση. Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων της Alpha Bank Πάνος Ρεμούνδος δήλωσε:

«Η Alpha Bank παραμένει διαχρονικά προσηλωμένη στη διάθεση καινοτόμων επενδυτικών προϊόντων, υιοθετεί και αναδεικνύει όρους βιωσιμότητας και κριτηρίων ESG, συμβάλλοντας με θετικό τρόπο στο περιβάλλον και την κοινωνία. Συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, συνδυάζοντας σύγχρονα επενδυτικά προϊόντα με μία αξιόλογη και οργανωμένη προσπάθεια αποκατάστασης των δασών, δίνοντας στους Πελάτες μας τη δυνατότητα να συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.