Επιστρέφει για 11η χρονιά ο επιτυχημένος θεσμός των Business Days

Date:

Share post:

Ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός των Business Days επιστρέφει για 11η χρονιά με νέο ρεκόρ συμμετοχής κορυφαίων επιχειρήσεων. Tην πρωτοβουλία, φέτος, υποστηρίζουν 53 καταξιωμένες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, σε σχέση με τις 45 πέρυσι και τις 13 εταιρείες το 2013 που είχαν “αγκαλιάσει” το θεσμό όταν είχε πρωτοξεκινήσει. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας στο θεσμό των Business Days, ως όχημα σύνδεσης με τους νέους και τις νέες που αναζητούν το πρώτο ή το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Η συμμετοχή στον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό θεσμό των Business Days είναι δωρεάν και αφορά νέους επαγγελματίες, αποφοίτους και φοιτητές μέχρι 30 ετών απόπολυτεχνεία, οικονομικές σχολές,  σχολές marketing & επικοινωνίας. πληροφορικής, επιστημών της υγείας, στατιστικής, μαθηματικών, κτλ. 

Κατά τη διάρκεια των Business Days οι νέοι που συμμετέχουν έχουν την  ευκαιρία να γνωρίσουν το αντικείμενο και την δραστηριότητα των εταιρειών μέσα από παρουσιάσεις που γίνονται από υψηλόβαθμα στελέχη, καθώς και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές από την πλευρά του εργοδότη σε θέματα όπως τα skills και τις γνώσεις που αναζητούν από τους υποψηφίους.

Το μοντέλο διοργάνωσης των Business Days είναι είτε δια ζώσης, δηλαδή φυσικές συναντήσεις στις εγκαταστάσεις ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων,  είτε σε ψηφιακή μορφή webinar, όπου δίνεται η ευκαιρία σε νεανικό κοινό, από όλη την Ελλάδα, να τα παρακολουθήσει. Τέλος, ορισμένες εταιρείες έχουν υιοθετήσει και το υβριδικό μοντέλο συναντήσεων, που συνδυάζει τόσο φυσική όσο και ψηφιακή παρουσίαση.  

Οι εταιρείες που υποστηρίζουν, φέτος, το θεσμό είναι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Accenture, Aegean, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Alpha Bank, Avramar, Bayer, Campeon Gaming, Coca Cola, Deloitte, DEMO, Dialectica, doValue, EFA Group, Ε.Ι Παπαδόπουλος, ΕΛΒΑΛ, Elpen, ERGO, Eurobank, Eurolife, EY, Generali, Grant Thornton, Hemmersbach, IKEA, Info Quest, Intralot, IQVIA, Kaizen Gaming, Καυκάς, KPMG, Latsco, Mazars, McKinsey, Motodynamics, Όμιλος Μυτιληναίος, Nestle, Novibet, Oracle, Όμιλος ΟΤΕ, Παπαστράτος, PeopleCert, PepsiCo, Pharmathen, PwC, Qualco, Softone, ΤΙΤΑΝ, Unilever, Uni Systems, V+O, Vodafone, Υγεία. 

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη για τους νέους και τις νέες που παρακολουθούν τα Business Days είναι η δυνατότητα εύρεσης εργασίας ή πρακτικής άσκησης, αφού όχι μόνο οι εταιρείες λαμβάνουν τα βιογραφικά των συμμετεχόντων, αλλά ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες νέοι και νέες μπορούν να κάνουν μια καλή πρώτη εντύπωση στα στελέχη των επιχειρήσεων με την προσωπικότητά τους, τις ερωτήσεις που θα θέσουν και κυρίως με τον ενθουσιασμό που θα επιδείξουν. Όσον αφορά τις εταιρείες,  μέσα από τη διαδικασία αυτή μπορούν να εντοπίσουν ταλαντούχους νέους για να στελεχώσουν τα τμήματα τους, ενισχύοντας παράλληλα τις πρωτοβουλίες τους στον άξονα employer brand.

Related articles

SANITAS και ΑΒ Βασιλόπουλος: Κοινή εθελοντική δράση καθαρισμού

Oι εθελοντές καθάρισαν όλη την έκταση του πάρκου, απομακρύνοντας περίπου 6.900 λίτρα απορριμμάτων, εκ των οποίων τα 2.200 λίτρα οδηγήθηκαν προς την ανακύκλωση.

Η MYTILINEOS στους ESG Leaders του δείκτη MSCI

Η σημαντική αυτή επίδοση ήρθε μόλις ένα χρόνο μετά την είσοδο, για πρώτη φορά, της MYTILINEOS στον δείκτη MSCI.

Την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία βράβευσε το ΕΕΑ (video)

Η υγιής επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια αναδείχθηκαν μέσα από το θεσμό των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου...

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.
Skip to content