Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας “B-Cube”

Date:

Share post:

Το Envolve Entrepreneurship (https://greece.envolvelglobal.org) ανακοίνωσε τη δημιουργία του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας “B-Cube” σε συνεργασία με το Hellenic American University/Hellenic American College (https://hauniv.edu/). Το B-Cube θα προσφέρει επιχειρηματική υποστήριξη, σεμινάρια επιχειρηματικότητας και σχεδίασης υπηρεσιών (service design) από την ομάδα του Envolve και εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, καθώς και εβδομαδιαίες δραστηριότητες, όπως δράσεις δικτύωσης, ομιλίες και διαγωνισμούς. 

Η επίσημη έναρξη του B-Cube θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου στις 18:00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. O Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Hellenic American University/Hellenic American College θα απευθύνει εναρκτήριο χαιρετισμό στην εκδήλωση που θα φιλοξενήσει τον Jimmy Αθανασόπουλο, Πρόεδρο του Envolve Entrepreneurship & Επικεφαλής Κοινωνικής Ευθύνης του Libra Group, τον Λεωνίδα Τζώνη, Executive Vice President & CFO του Hellenic American College/Hellenic American University και τη Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Navigator Shipping Consultants, Μέτοχο της KEFI S.A. και του Matilda Hotel. 

Η εκδήλωση έναρξης του B-Cube θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή μέσω livestreaming, καθώς και δια ζώσης, με περιορισμένο αριθμό θέσεων, λόγω των μέτρων για τον COVID-19. Η δια ζώσης συμμετοχή θα είναι διαθέσιμη για τα πρώτα 80 άτομα που θα εγγραφούν. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή: https://bit.ly/3baGAnd

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, σχολιάζοντας το νέο επιχειρηματικό εργαστήριο που εντάσσεται στον πυλώνα της Εκπαίδευσης  του Envolve, ανέφερε: «Η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας ήταν πάντα στο επίκεντρο της αποστολής του Envolve, από την έναρξή του το 2012. Μέσα από τη συνεργασία μας με το Hellenic American University, φέρνουμε μια παγκόσμια οπτική και βέλτιστες πρακτικές για την επόμενη γενιά επιχειρηματιών, μέσα από τις ακαδημαϊκές υποδομές που προσφέρει ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Το B-cube θα εισαγάγει τους φοιτητές στο οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, θα παρέχει ευκαιρίες δικτύωσης με επιτυχημένους επιχειρηματίες και στελέχη, ενώ θα συμβάλλει και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων της αγοράς».

Ο Πρόεδρος, Λεωνίδας Κόσκος, πρόσθεσε: «Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής και της κοινωνικής ανάπτυξης. Η καλλιέργεια της επιχειρηματικής σκέψης είναι ένας διαφαίνεται ως η μοναδική οδός ανάπτυξης κάτι που εμείς,  στο Hellenic American University, προωθούμε και στηρίζουμε. Πρέπει να παρέχουμε στους νέους καθοδήγηση από ειδικούς, εργαλεία, καθώς και ένα χώρο για να πειραματιστούν με καινοτόμες ιδέες και design thinking. Το B-Cube είναι ένα τέτοιο μέρος.”

Οι πόροι του B-Cube θα είναι διαθέσιμοι σε φοιτητές που θέλουν να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα, ενώ οι ομιλίες για την επιχειρηματικότητα θα είναι ανοιχτές στο κοινό και θα φέρνουν πιο κοντά τους ειδικούς της αγοράς με το ακαδημαϊκό περιβάλλον. Επιπλέον, το HAU/HAUNIV θα χρηματοδοτήσει την θερινή πρακτική άσκηση σε μια νεοφυή επιχείρηση για τους φοιτητές που θα έχουν εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση και θα έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το B-cube και τις πρώτες δράσεις, ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://b-cube.gr/

Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς και αρχικού σταδίου επιχειρήσεις, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και εταιρείες, αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα των επιχειρηματικών πόρων που προσφέρει.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Εθνικός Κλιματικός Νόμος και Ασφάλιση έναντι καταστροφικών Κινδύνων

Σε μια φάση αδιέξοδης ενεργειακής κρίσης -για την άμεση αντιμετώπιση της οποίας στην Ευρώπη φαίνεται να μην υπάρχουν...

Για δεύτερη χρονιά, η ΕΠΕ στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Σε εννέα νησιά εξετάστηκαν στο πνευμονολογικό ιατρείο συνολικά 290 άτομα, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

UNILEVER: Νέες αρχές για την εμπορία τροφίμων σε παιδιά

Η εταιρεία θα σταματήσει την προώθηση και τη διαφήμιση τροφίμων και αναψυκτικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή.