Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ): Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Date:

Share post:

Tη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, υπέγραψε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), επισφραγίζοντας τις δεσμεύσεις της εταιρείας σε ενέργειες που προάγουν τις αρχές της ισότητας, της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης στην εργασία.

Μέσω αυτής της δέσμευσης, η ΕΕΑΑ, που λειτουργεί εδώ και 21 χρόνια το αδειοδοτημένο από την πολιτεία Σύστημα Ανακύκλωσης των μπλε κάδων και των μπλε κωδώνων, προσβλέπει στη διασφάλιση ενός σύγχρονου και συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται όλα τα μέλη του οργανισμού, παρέχει ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους του και αντιτίθεται σε κάθε είδους διάκριση.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΑΑ, Μιχάλης Η. Οικονομάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανάπτυξη ενός ποικιλόμορφου και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, χωρίς αποκλεισμούς, βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής μας φιλοσοφίας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων, διασφαλίζοντας ότι κάθε προοπτική εκτιμάται, κάθε φωνή ακούγεται, κάθε εργαζόμενος έχει ίσες ευκαιρίες να ανελιχθεί και όλοι αισθάνονται μέρος της επιτυχημένης πορείας της ΕΕΑΑ. Όπως η ανακύκλωση ωφελεί το περιβάλλον, έτσι και η συνεργασία εντός μιας ποικιλόμορφης ομάδας, προάγει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και μας ωθεί να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας».

Ο  Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης ανέφερε σχετικά: «Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), που αποτελεί πρωτοβουλία των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή συσκευασιών και την εμπορία συσκευασμένων προϊόντων, με στόχο την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας, έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η ευαισθητοποίηση της εταιρείας δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα περιβάλλοντος. Η διαφορετικότητα και η υγιής ένταξη όλων στο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής της κουλτούρας. Η συμμετοχή της ΕΕΑΑ ενισχύει σημαντικά το δίκτυό μας. Την καλωσορίζουμε».

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D&I.

Related articles

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.

Costa Navarino: Μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 80% το 2022

Η μείωση οφείλεται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές μέσω πιστοποιητικών προέλευσης, τη μείωση χρήσης LPG καθώς και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας / ανά διανυκτέρευση. 

SolidarityNow: Έκθεση για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας

Το Κέντρο υποστηρίζει ανθρώπους από 80 διαφορετικές χώρες και σκοπός είναι να αποτελέσει κόμβο ευαισθητοποίησης.

ARIEL και Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA δίπλα στους πλυμμηροπαθείς της Θεσσαλίας

Με τη συνεργασία να «μετρά» ήδη 5 χρόνια έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να προσφέρουν πάνω από 184.165 κιλά καθαρών ρούχων, έχοντας εξυπηρετήσει 9.384 άστεγους συνανθρώπους μας.
Skip to content