ΕΥ: Κλιματική αλλαγή και η πανδημία πρωταγωνιστούν στις εκθέσεις ESG

Date:

Share post:

Μία στις πέντε επιχειρήσεις (19%) που τις αφορά η Οδηγία CSRD, δηλώνει έτοιμη για τις νέες απαιτήσεις της, ενώ 17% δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει την προετοιμασία, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της ΕΥ που παρουσιάστηκε στο όγδοο ετήσιο συνέδριο Financial Reporting Insights της EY Ελλάδος . 

Σε ποσοστό 40% οι επιχειρήσεις θα ενσωματώσουν γνωστοποιήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μόνο στις μη χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις για το 2021, ενώ μόλις το 10% θα το κάνουν με συνέπεια και στις χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις. Επίσης 47% των συμμετεχόντων θεωρούν τις επιπτώσεις του COVID-19 ως το σημαντικότερο λογιστικό ζήτημα στην ατζέντα τους για το 2021.

Το όγδοο ετήσιο συνέδριο της ΕΥ Ελλάδος, Financial Reporting Insights, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών και στελεχών οικονομικών διευθύνσεων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Το συνέδριο, στον απόηχο της Διάσκεψης COP26 του ΟΗΕ για το Κλίμα, επικεντρώθηκε στην εντεινόμενη εστίαση σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) και στις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της πανδημίας στις χρηματοοικονομικές και μη χρηματοοικονομικές εταιρικές αναφορές. Συζητήθηκαν, επίσης, οι νέες προτεραιότητες εποπτείας των ευρωπαϊκών και αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών, οι τελευταίες εξελίξεις στη θέσπιση διεθνών προτύπων αναφοράς σε θέματα βιωσιμότητας και στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS), καθώς και ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης.

Τα θέματα καλύφθηκαν με παρουσιάσεις από στελέχη της ΕΥ Ελλάδος και της EY Κύπρου, αλλά και μέσω συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων που συντόνισε η Χριστιάνα Παναγίδου, Εταίρος, Ελεγκτικές Υπηρεσίες EY Ελλάδος και Επικεφαλής της EY για θέματα IFRS στην περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA). 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.