ΕΥ: Στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η ευζωία των εργαζομένων

Date:

Share post:

Στο 1st Wellbeingr Forum, που διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Wellbeingr τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, συμμετείχε ως Πλατινένιος Χορηγός της εκδήλωσης, η ΕΥ, πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα επιτρέψει στους ανθρώπους της να συνειδητοποιήσουν, να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ικανότητές τους, να διαχειριστούν το καθημερινό στρες της ζωής, λειτουργώντας συν-εργατικά και γόνιμα, ενώ συνεισφέρουν στην ευρύτερη  κοινότητά τους. 

Η εκδήλωση, με τίτλο «Η Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών», διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η ευεξία είναι αναπόσπαστο μέρος της υγείας και της προόδου του ανθρώπου και των κοινωνιών.

Τις εργασίες της εκδήλωσης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, έκλεισε με ομιλία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.  

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Εταίρος, EY Ελλάδος και Markets & Accounts Leader στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥ Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2023, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα τον ρόλο της υγείας και της ευεξίας των εργαζομένων στην αναπτυξιακή στρατηγική των επιχειρήσεων.

Στο πάνελ, το οποίο συντόνισε η Ιωάννα Φαναριώτη, HR Director, EY Ελλάδος και South CESA Cluster, συμμετείχαν, επίσης, ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Manal Azzi, Team Lead Occupational Safety and Health της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), ο Σωτήριος Κουπίδης, Eιδικός Ιατρός Εργασίας – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κοινωνικών Συνεταιρισμών ΠΕ (ΠΟΚοιΣΠΕ) και η Ειρήνη Μπαρδάνη, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ).

Οι ομιλητές συμφώνησαν στη διαπίστωση ότι το κόστος της έλλειψης ευζωίας για την οικονομία, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις είναι σημαντικό και ότι, συνεπώς, είναι προς το συμφέρον όλων να βαδίζουμε προς μια οικονομία της ευτυχίας. Όπως παρατήρησαν, η ευζωία είναι ζήτημα ατομικό, με την έννοια ότι μας αφορά όλους, τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και βαθιά συλλογικό, αφού επηρεάζεται άμεσα από το κοινοτικό και το εργασιακό περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό, εκτός από ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο, απαιτείται και ένα άθροισμα πρωτοβουλιών, που θα λαμβάνουν υπόψη τις σύγχρονες τάσεις και κοινωνικές ανάγκες, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να αισθάνονται υγεία και ασφάλεια και, κυρίως, πως το κράτος είναι κοντά τους, φροντίζοντας τις πραγματικές τους ανάγκες στο εργασιακό περιβάλλον. Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις καλούνται να δημιουργήσουν ένα μετασχηματιστικό μοντέλο ηγεσίας, με έμφαση στην αυτό-βελτίωση και την ευζωία.

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία του οργανισμού Wellbeingr, αναφέρθηκε στα ευρήματα έρευνας της ΕΥ, της HELLAS EAP και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την ψυχική υγεία και ευεξία, η οποία αναδεικνύει την έντονη πίεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, 40% δεν μπορούν να διαχειριστούν το στρες που βιώνουν, 35% αισθάνονται απαισιοδοξία για το μέλλον, 70% εκνευρισμό και 50% μοναξιά, ενώ 45% δηλώνουν ότι αισθάνονται κουρασμένοι όταν ξεκινάει η μέρα τους. Είναι, δε, σημαντικό, αλλά και ανησυχητικό, ότι τα φαινόμενα αυτά είναι ιδιαίτερα αυξημένα στις γυναίκες και στις νεότερες ηλικίες.

Στη συνέχεια, ο κος Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΕΥ τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της ευεξίας και της ψυχικής υγείας των ανθρώπων της, αλλά και στους στόχους που θέτει για το μέλλον. «Ο σκοπός μας, σήμερα, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρος και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα: να χτίσουμε, εμείς, οι άνθρωποι της ΕΥ, έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο ενώ, συγχρόνως, θα αναπτυσσόμαστε και θα ευημερούμε ο καθένας προσωπικά. Για να το πετύχουμε αυτό, αναπτύσσουμε ένα νέο μετασχηματιστικό μοντέλο ηγεσίας και επαναπροσδιορίζουμε την Πρόταση Αξιών προς τους Ανθρώπους μας» τόνισε ο ομιλητής. 

Και ο κος Παπαδημητρίου κατέληξε: «Σε οργανισμούς όπως ο δικός μας, ζητάμε περισσότερα από τους Ανθρώπους μας και, συνεπώς, οφείλουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα για αυτούς. Παρόλα τα πολύ σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε να είμαστε. Οφείλουμε να χτίσουμε μια πιο ανθρώπινη εργασιακή κουλτούρα με έμφαση στην αυτό-ηγεσία (self-leadership), να υιοθετήσουμε ευέλικτα μοντέλα εργασίας, ακόμη και να επανασχεδιάσουμε τους χώρους εργασίας. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, χρειαζόμαστε έξυπνη τεχνολογία, ευέλικτες προσωποποιημένες πολιτικές και παροχές και, βέβαια, χρειαζόμαστε συμμάχους. Για αυτό υποστηρίζουμε ενεργά τη δημιουργία της ΑΜΚΕ Wellbeingr».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.