Ε.Ε.Σ.: Απονομή Πτυχίων και Προαγωγών του Περιφερειακού Τμήματος Καρδίτσας

Date:

Share post:

Παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή απονομής πτυχίων και προαγωγών σε Εθελοντές Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας, στην κατάμεστη αίθουσα “Κινηματοθέατρο” Καρδίτσας (στις 17/12/2022).

Συνολικά στην ερυθροσταυρική οικογένεια ενσωματώθηκαν εικοσιεννέα (29) νέοι Εθελοντές Νοσηλευτικής και οκτώ (8) νέοι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας. Επίσης, δόθηκαν οκτώ (8) προαγωγές σε Εθελοντές Νοσηλευτικής και είκοσι (20) σε Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας. Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό, ενώ περαιτέρω τιμήθηκε η μνήμη των εκλιπόντων Προέδρων του Τμήματος, Γεωργίου Κούτρα και Κων/νου Αντωνόπουλου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., καλωσορίζοντας τους νέους Εθελοντές στη μεγάλη οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού, αναφέρθηκε στην ιδέα του εθελοντισμού, σαν αναπόσπαστο συστατικό μιας κοινωνίας που προωθεί τις αρχές της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας αλληλοβοήθειας. Υπενθύμισε δε, ότι η ανιδιοτελής εθελοντική προσφορά θα πρέπει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα πρότυπα και κανόνες, που εξασφαλίζουν την ποιότητα του ανθρωπιστικού έργου, με βάση τις Θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος, ο  Περιφερειάρχης Κων/νος Αγοραστός, ο βουλευτής Γεώργιος Κωτσός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κων/νος Νούσιος, καθώς και οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Σοφάδων Βασίλειος Τσιάκος και Αθανάσιος Σκάρλος, οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Θεολόγης και Όλγα Μακρή, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Κουτσιούμπα, εκπρόσωποι της Στρατονομίας, της Ελληνικής. Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και πλήθος κόσμου. Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν οι Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων και Λαμίας, ενώ η εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. ολοκληρώθηκε με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.